To określenie, że masz ogród trawiasty to tak pozytywnie
U mnie właśnie tej trawiastosci mi mało za późno trafilam na Orodowisko ale i tak dobrze, że trafilam
Anetka ja od początku stawiałam na trawy i tylko na nie i lawendę . Wtedy jeszcze nie znałam Ogrodowiska. Moje pierwsze trawy i w zasadzie rośliny w ogrodzie to śmiałki darniowe-których i tak się pozbyłam, miskant Cabaret i rozplenice .Nastepnie dołaczyły lawendy i moje "ulubione" iglaki na skarpie.
A zapomniałam - jeszcze miałam wydmuchrzycę piaskową-to to była pomyłka! Wszędzie się rozrastała i ciężko było się jej pozbyć. Hortki i rozchodniki mam cztery lata.
Teraz dzieki Wam poznałam seslerię, która bardzo polubiłam i chyba z wzajemnością bo tyje w oczach
Justynka mój mężuś na początku nie znosił traw, nazywał je chwaściorami, zwariował normalnie a teraz sam podpytuje co to i dumny jest jak podciął rozlenice giganty i tak rosną
Nie wszędzie jestem teraz w stanie dosadzić trawy ale coś tam powoli kombinuję
Jakiego miskanta mogłabyś polecić, byłby widoczny od frontu, chiałam zrobić dwie ścianki po trzy sztuki
Anetko zalezy jaki chcesz osiągnąć efekt- dekoracji czy przesłony
Z ładnie rosnacych-zwartych-to stawiałabym na Kleine Silberspinne- mam 4 sztuki , oraz na Morning Light, reszta miskantów które posiadam rosna wysoko i do tego niektóre fontannowo Fajnie prezentuja się w buszowatych rabatach ale w taki sposób jak chcesz posadzić to sie raczej nie nadają. dawaj proso Nortwind-bedzie Pani zadowolona
Tu taka ściaga z misknatów- ale czy to prawda to nie wiem
Chcę efekt i dekoracji i trochę przesłony, a co wszystko na raz
To proso to już dawno u Ciebie podziwiałam i myślę, że jest takie eleganckie. Teraz muszę popracować nad drugą połówką Dziękuję za ściągę