Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 21:33, 19 wrz 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Mam Marchenzauber bardzo ładna róże kwitnie prawie przez cały sezon, ale kwiaty po rozwinięciu trzymają sie zbyt krótko 2-3 dni.

Jeżeli chodzi o rozchodniki o bordowych liściach nie mam szczęścia do nich. W zeszłym roku przesadziłam w inne miejsce i guzik to samo. Są bardzo wątłe to nie to co zielone.

Lad
Elu tę róże właśnie zgapiłam od ciebie, bo spodobała mi się jej barwa ale nie wiedziałam że jej kwiaty krótko się trzymają po rozwinięciu, no cóż trudno. Co do rozchodnika o bordowych liściach to zauważyłam że one wolno przyrastają, ten mój kupiony z jedną łodygą to od wiosny wypuścił tylko dodatkowo dwie łodygi, ale barwę kwiatów ma ładną.
Monika83 21:41, 19 wrz 2022

Wiaan napisał(a)
Ładna ta nowa róża jednak kolekcja kwiatów się powiększa
Aneta róże nie mają aż takich wymagań jak hortensje. Koło mnie przy kaplicy rosną róże wielkokwiatowe na pełnym słońcu i nikt ich nawet nie podlewa, pozostawione są same sobie a kwitną bez przerwy przez cały czas.
Monika83 21:44, 19 wrz 2022

Kordina napisał(a)

O widzisz, zastanawiałam się skąd u mnie taki kwiatek i jak się nazywa i zaraz na drugi dzień przyszła ze Świata odpowiedź w Twoim poście co do nazwy, bo skąd nadal nie wiem. Ach te niespodzianki
A widzisz to teraz już znasz jego nazwę szkoda że nie zimuje on w gruncie.
ElzbietaFranka 21:55, 19 wrz 2022

Monika83 napisał(a)
Aneta róże nie mają aż takich wymagań jak hortensje. Koło mnie przy kaplicy rosną róże wielkokwiatowe na pełnym słońcu i nikt ich nawet nie podlewa, pozostawione są same sobie a kwitną bez przerwy przez cały czas.

To wszystko zależy od odmia i od koloru jak posadzisz koło kaplicy monster Wood to napew na i jej tam dobrze nie będzie.
Hyży mówił że swoich też nie podlewa specjalnie byli to wiosna tego roku. Wystarczy dobrze podlać wiosna po nawożeniu. Róża ma dosyć głęboki korzeń.
Może po upalnym sierpniu zmienił zdanie.

A ja tam uważam, że z hortami mniej roboty.
Monika83 22:17, 21 wrz 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

To wszystko zależy od odmia i od koloru jak posadzisz koło kaplicy monster Wood to napew na i jej tam dobrze nie będzie.
Hyży mówił że swoich też nie podlewa specjalnie byli to wiosna tego roku. Wystarczy dobrze podlać wiosna po nawożeniu. Róża ma dosyć głęboki korzeń.
Może po upalnym sierpniu zmienił zdanie.

A ja tam uważam, że z hortami mniej roboty.
Elu te posadzone koło kaplicy róże to raczej nie są jakieś odmiany ralitasowe Austina, nostalgiczne itp. tylko zwykłe, nawet niewiem czy one odmianowe są.Ta Monsted Wood to napewno nie przetrwała by na takim stanowisku.
Monika83 22:28, 21 wrz 2022

Jesienne przebarwienia ogrodówek.
Monika83 22:35, 21 wrz 2022

Monika83 22:39, 21 wrz 2022

Monika83 22:45, 21 wrz 2022

Monika83 22:50, 21 wrz 2022