Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Alija 13:14, 25 sty 2024

Monika83 napisał(a)
Takie zakupy lubię najbardziej ❤
.

Zakupy fantastyczne, piękne roślinki. Takie zakupy to ja też uwielbiam.
daszum 20:56, 25 sty 2024

Śliczne są
Muszę zajrzeć do Dino.
Monika83 20:21, 26 sty 2024

Alija napisał(a)

Zakupy fantastyczne, piękne roślinki. Takie zakupy to ja też uwielbiam.
. Alicja ja też w dodatku w jednej doniczce trafiły mi się dwie odmiany ciemiernika niger takie 2w1 widać jest to po kształcie kwiata i liści.
Monika83 20:24, 26 sty 2024

daszum napisał(a)
Śliczne są
Muszę zajrzeć do Dino.
Danusiu koniecznie zajrzyj do Dino i w Biedronce też są ale w mniejszych doniczkach
Monika83 12:04, 03 lut 2024

Luty w ogrodzie...
Monika83 12:16, 03 lut 2024

Nigery z Dina posadzone do gruntu i mają się dobrze...
ElzbietaFranka 21:48, 06 lut 2024

Monika83 napisał(a)

Monika piękne.

U mnie ledwo ledwo wychodzą spod ziemi. Na dodatek widzę na dwóch krzakach pąki zgniły. Pewnie przymrozki później odwilż dużo deszczu i taki widok.

Też biegam po superm... ostatnio w piątek kupiłam w obisiu krokusy 2 szt w doniczkach po 2 zł. Przyszłam do domu i myślę, ale głupia czegoś więcej nie kupiłaś. Zaczęłam przeliczac kwitnące kwiatki w donicy i ile kosztuje jedna cebulką.
Poszłam w sobotę aby kupić jeszcze nawet 10 doniczek jeden dzień różnicy już były po 5 zł.

Już są korzonki roślin w sprzedaży, ale nie kupuję nic już mam dużo swoich roślin i będę rozsadzać.
Ty masz tak czysto a u mnie bałagan nie do ogarnięcia.

Pozdrawiam
Monika83 08:14, 09 lut 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Monika piękne.

U mnie ledwo ledwo wychodzą spod ziemi. Na dodatek widzę na dwóch krzakach pąki zgniły. Pewnie przymrozki później odwilż dużo deszczu i taki widok.

Też biegam po superm... ostatnio w piątek kupiłam w obisiu krokusy 2 szt w doniczkach po 2 zł. Przyszłam do domu i myślę, ale głupia czegoś więcej nie kupiłaś. Zaczęłam przeliczac kwitnące kwiatki w donicy i ile kosztuje jedna cebulką.
Poszłam w sobotę aby kupić jeszcze nawet 10 doniczek jeden dzień różnicy już były po 5 zł.

Już są korzonki roślin w sprzedaży, ale nie kupuję nic już mam dużo swoich roślin i będę rozsadzać.
Ty masz tak czysto a u mnie bałagan nie do ogarnięcia.

Pozdrawiam
Elu ja też u moich ciemierników usunełam kilka pąków zgniłych i liści zczarniałych, zdrowe zielone liście zostawiam bo one chronią pąki-kwiaty przed przymrozkami. W dobrej cenie kupiłaś krokusy, po 1zł ja płaciłam za 1szt cebulki krokusa Advance na jesieni i mam nadzieje że to ten zakwitnie bo już mnie wkurzają te pomyłki. I szybko zwiększyli cenę w tym Obi. Ja też widziałam już w sprzedaży kłącza host, piwoni i nasiona kwiatów i warzyw ale nic nie kupuje poza ciemiernikami,warzyw też nie wysiewam bo nie mam na to czasu na uprawę warzywek i jakoś mnie to nie kręci No chyba że arbuzy mogłabym je uprwiać bo przy nich jest mało pracy, miałam je parę lat temu wstecz ogromne i w sporej ilości, dzieci już później nie chciały ich jeść bo miały już przesyt ,to rozdałam je w rodzinie, znajomym i sąsiadom.
.
Edit: Elu to tylko na tej jednej rabacie ciemierników białych mam czysto, bo to jest rabata hostowa, w rabatach hortensjowych i trawiasto-bylinowej tam mam bałagan.Nic jeszcze nie sprzątałam nawet nie wygrabiłam liści z trawnika, jeszcze jest czas i zdąży się ogarnąć ogród
April 09:22, 09 lut 2024

Monika83 napisał(a)

Piękne egzemplarze upolowałaś.
Wysłałam męża po zakup ale powiedział że nie było już w czym wybierać.
Monika83 09:22, 09 lut 2024

Dwa hybrydowe ciemierniki bardzo podobne do siebie z rodzinki Roses.1 zdj Roses Picotee, 2 zdj Roses Frosted Rose