Pokaż swoje łany cebulic, please Muszą zachwycać skoro już kwitną Daj się pozachwycać i nam
Donoszę, że wszystko posadziłam, roślinki były w świetnej kondycji Teraz będę czekała by i u mnie łany się zrobiły:
A i zapomniałabym... z tych nasionek co mi wcześniej wysłałaś idą z ziemi zielone niteczki, czyli chyba się udało
Ten stojaczek z siewkami budzi wrażenie. Warzywnym wysiewom w skrzyniach życzę udanych wschodów.
Dzięki Dziewczynki zbiorowo i każdej z osobna - Aniu, Basiu, Martko
Asiu z tą energią to różnie bywa, jakaś ospała jednak jestem na razie, ale rano dla podwyższenia energetyki włączam sobie mój folder na YT pod hasłem - RYTM i jak posłucham bębniarzy południowo amerykańskich to od razu mi "skoknie"
Aniu w takim razie życzę weny, cudowne zdjęcia pokazałaś z tulipkami, ale już niedługo będą nowe Eda tak szybko nie uciekaj Haniu - podziękowały za życzenia a wschody jednak wolimy bardziej niż zachody przynajmniej w ogrodzie
Sylwio - cieszę się, że dotarło wszystko w dobrej kondycji niech się darzy u mnie jeszcze nie ma co pokazywać, dopiero mikruski wychodzą, u mnie zawsze jakieś 2 tyg później niż na południu. Wrzuciłam w google "mikruski", bo podkreśliło na czerwono, a tam taki śliczny stworek się pokazał, co mikruskiem się zwie
Donos ogrodowy z upraw nasiennych (tą szeroką tacę czarną zakupiłam w tym roku i muszę powiedzieć, że też się kapitalnie sprawdza, wszystko w niej pikuję, przesadzam na stole w domu.):
te precyzyjne narzędzia są świetne, jak ułatwiają życie Bardzo sprawdziły się własne tworzenie pasków z nasionami, teraz tylko w ten sposób będę traktowała pomidory i papryki na pewno. Bezproblemowo, nie splątane korzonkami, szybko się pikuje, no po prostu luksusowa praca, polecam!
A tu moje własne dzieci wyhodowane z nasionka własnoręcznie zebranego z jedynego kwiatka kalii, jest ich 16!! Juhu!! oglądam kilka razy dziennie i patrzę, czy jakiś następny kiełek wyjrzał na świat Znacie to?
To są zdjęcia z dzisiaj, zobaczcie jakie różnice, u niektórych przebiśniegi już przekwitają, a u mnie na północy dopiero w pełnym rozkwicie, ranniki też jeszcze:
żonkile u niektórych z Was mają już kwiecie a u mnie zaledwie w pąkach niewielkich jeszcze:
krokusiki jeszcze "pogniecione" dopiero z pączka ściśniętego wyszły, ale cieszą jak Was
Niektórzy mają już sasanki a moje zaledwie mikruski (nie mylić z tym mikruskiem wyżej )