Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

GorAna 20:15, 22 mar 2023

Bożenoko, jesteś niesamowita
Ja jestem daleko w polu(dosłownie) z warzywami. Na razie e przygotował glebę. Czekam na wenę
eda 20:57, 22 mar 2023

Łoooo... ja się chowam ,aż wstyd nic u mnie hiiii podziwiam i uciekam....
sylwia_slomc... 20:58, 22 mar 2023

Pokaż swoje łany cebulic, please Muszą zachwycać skoro już kwitną Daj się pozachwycać i nam
Donoszę, że wszystko posadziłam, roślinki były w świetnej kondycji Teraz będę czekała by i u mnie łany się zrobiły:

A i zapomniałabym... z tych nasionek co mi wcześniej wysłałaś idą z ziemi zielone niteczki, czyli chyba się udało
Gruszka_na_w... 21:25, 22 mar 2023

Ten stojaczek z siewkami budzi wrażenie. Warzywnym wysiewom w skrzyniach życzę udanych wschodów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 23:49, 22 mar 2023

Dzięki Dziewczynki zbiorowo i każdej z osobna - Aniu, Basiu, Martko
Roocika napisał(a)
Bożenko a Ty ostro działasz widzę Super, daj trochę energii

Asiu z tą energią to różnie bywa, jakaś ospała jednak jestem na razie, ale rano dla podwyższenia energetyki włączam sobie mój folder na YT pod hasłem - RYTM i jak posłucham bębniarzy południowo amerykańskich to od razu mi "skoknie"

Aniu w takim razie życzę weny, cudowne zdjęcia pokazałaś z tulipkami, ale już niedługo będą nowe
Eda tak szybko nie uciekaj
Haniu - podziękowały za życzenia a wschody jednak wolimy bardziej niż zachody przynajmniej w ogrodzie

Sylwio - cieszę się, że dotarło wszystko w dobrej kondycji niech się darzy u mnie jeszcze nie ma co pokazywać, dopiero mikruski wychodzą, u mnie zawsze jakieś 2 tyg później niż na południu. Wrzuciłam w google "mikruski", bo podkreśliło na czerwono, a tam taki śliczny stworek się pokazał, co mikruskiem się zwie

UWAGA NA ŻABY I JEŻE

Jechałam dziś ok 21 szutrową drogą a w światłach reflektorów żaby już się rozbudziły, jechałam wolno slalomem, żeby żadnej nie rozjechać. z tej stronki taki mem dowcipny
http://bibsy.pl/VDw5aEOA/nie-bierzcie-wszystkiegoaz-tak-doslownie-zwolnij-jezejak-to-cie-zwolnili

Agatorek 00:04, 23 mar 2023

Hahahaha

Fajny ten mikrusek z Googla
sylwia_slomc... 22:56, 23 mar 2023

Ale numer nie wiedziałam, że są mikruski
Kordina 09:06, 24 mar 2023

Donos ogrodowy z upraw nasiennych (tą szeroką tacę czarną zakupiłam w tym roku i muszę powiedzieć, że też się kapitalnie sprawdza, wszystko w niej pikuję, przesadzam na stole w domu.):

te precyzyjne narzędzia są świetne, jak ułatwiają życie Bardzo sprawdziły się własne tworzenie pasków z nasionami, teraz tylko w ten sposób będę traktowała pomidory i papryki na pewno. Bezproblemowo, nie splątane korzonkami, szybko się pikuje, no po prostu luksusowa praca, polecam!
A tu moje własne dzieci wyhodowane z nasionka własnoręcznie zebranego z jedynego kwiatka kalii, jest ich 16!! Juhu!! oglądam kilka razy dziennie i patrzę, czy jakiś następny kiełek wyjrzał na świat Znacie to?

Kordina 09:12, 24 mar 2023

To są zdjęcia z dzisiaj, zobaczcie jakie różnice, u niektórych przebiśniegi już przekwitają, a u mnie na północy dopiero w pełnym rozkwicie, ranniki też jeszcze:

żonkile u niektórych z Was mają już kwiecie a u mnie zaledwie w pąkach niewielkich jeszcze:

krokusiki jeszcze "pogniecione" dopiero z pączka ściśniętego wyszły, ale cieszą jak Was

Niektórzy mają już sasanki a moje zaledwie mikruski (nie mylić z tym mikruskiem wyżej )

Ewa777 11:41, 24 mar 2023

Wysiewy masz przygotowane profesjonalnie
U mnie podobnie z przebiśniegami i krokusami. Dopiero zaczynają się rozkręcać