Cudne kurki akrobatki
Przewoźny inspekt bardzo pomysłowy. Tym bardziej, że pogoda niepewna. W razie spadku temperatury łatwo przewieźć towarzystwo w cieplejsze miejsce.
Ewo dzięki za informację o sasankach, w takim razie nie będę ich ruszać poczekam, aż wynasionkuje, a co do róży Rose de Tolbiac zakupiłam ją w ubiegłym roku już kwitnącą w kwietniu przyszła i dopiero pierwszy rok będzie u mnie, ale wygląda super zdrowo i rośnie w dość dużym tempie.
Alu - dziękuję za "bogate wnętrze"
Klaudio - dzięki za "super", miejsce na pewno znalazłabyś
Zuzanko - a wiesz, że ona, ta drobna kurka ogarniała 7 kurek pod skrzydłami na drucie?
Danusiu, a czy Ty wiesz, że mam marzenie o kozie?
Renatko - dzięki, polecam pomysł na jakikolwiek inspekcik na kółkach a teraz zrobiłabym lżejszą konstrukcję i wymiary dostosowała do framugi drzwi, żeby wjechał do środka pomieszczenia
Justynko i Ewo te tulipki kupowałam w zeszłym roku i posadziłam na wiosnę, miały oczywiście zieloną etykietkę, ale zaginęła w gąszczu, na dodatek "zawsze" nanoszę na papier nazwy nasadzeń, a tym razem... no tak
Czy ktoś wąchał kiedyś magnolię? Zawsze patrzyłam, a dziś powąchałam i w szoku jestem jak ona pachnie malinowo, to "odkrycie stulecia" obsypało ją kwieciem, oto moja ulubienica
z przodu:
magnolia z tyłu:
Miałam spotkanie z grubą i wielką jak palec trociniarką:
Puściłam ją wolno, pamiętałam nazwę, ale zapomniałam, że to morderca drzew... no cóż, zobaczymy co z tego wyniknie.
Ogarnęłam trochę wątek i jak zobaczyłam Twoje wysiewy, to aż mnie zatkało z pozytywnego wrażenia, jesteś mistrzynią
Czy udzielasz korepetycji z siania?, bo byłabym chętna - u mnie porażka, wykiełkowało tylko 6 roślinek z 20 wysianych
Widziałam nowego członka rodziny, pomiziaj
Piękne tulipany i cała reszta roślinek