Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Basieksp 17:20, 08 paź 2024

Dziękuję za roślinki Dużo tego jest, nie spodziewałam się, tym bardziej się cieszę i jeszcze raz dziękuję❤️
Kordina 20:53, 08 paź 2024

Cieszę się Basiu, chociaż trochę kukułcze jajo dostałaś
Gosialuk 21:17, 08 paź 2024

Ale kopciuszkowa robota. Mam nadzieję, że już zakończona. Jakie są dalsze plany co do tej skarpy? W sensie obsadzenia, bo doczytałam o połączeniu.
Kordina 22:23, 08 paź 2024

Magara napisał(a)
Ciasto francuskie rozpoznałam O nadzieniu pomyślałam, że trufle I już zaczęłam się zastawiać nad zasobami okolic Elbląga

Magarku, a wiesz, że zastanawiałam się jakby tu znaleźć trufle? Może piesa przyuczę? Ale ani on ani ja nie znamy zapachu trufli lasy na Wysoczyźnie Elbląskiej odpowiadają wymaganiom trufli. "Przez Ciebie" szukałam filmików i znalazłam "Trufle rosną również w Polsce. Każdy może je znaleźć"... Skoro każdy to ja też

Daria potwierdzam a papryczek jeszcze suszyć nie zaczęłam, ciągle coś...

Monika83 napisał(a)
Ja mam wrażenie że pierwszy raz widzę to miejsce...Fajna ta skarpa ile metrów długości ma ta skarpa?

Moniko chyba nigdy z tej strony zdjęcia nie robiłam Długość ok 6m z zakrętem więcej

hankaandrus_44 napisał(a)
No chyba już dojechałaś do mety ze skarpą? Sobota, czas relaksu. Ciesz się pogodą, bo listopad blisko. Pozdrawiam.

Haniu tak, doleciałam do mety i zajęłam pierwsze miejsce (brak konkurencji ) Cieszę się była kiedyś popularna piosenka - Ja to się cieszę byle czym... a przynajmniej się staram.

Margo2 napisał(a)
Obejrzałam filmik z chińskiej uprawy i padłam.
To my tu żyły wypruwamy, szalejemy, męczymy się, a im nawet w chodniku wszystko rośnie.
...

Małgosiu no właśnie, ja też padłam i miałam nadzieję, że kogoś też rozśmieszy

Asiu dzięki

Gosialuk tak, tak, zakończona, na razie nic tam nie posadzę, dołożę kamieni na górę i może na wiosnę coś pomyślę

Te szpaki są obłędne, zrobiły sobie SPA na drzewie wysokim, zauważcie, że wszystkie się czyszczą

Kordina 22:31, 08 paź 2024

Wyższa technologia wkroczyła do mojego ogrodu

Prezent podchoinkowy doczekał się zainstalowania, syn się zlitował nad pudełkiem stojącym na szafie jak wyrzut sumienia
Magara 22:55, 08 paź 2024

Kordina napisał(a)

Magarku, a wiesz, że zastanawiałam się jakby tu znaleźć trufle? Może piesa przyuczę? Ale ani on ani ja nie znamy zapachu trufli lasy na Wysoczyźnie Elbląskiej odpowiadają wymaganiom trufli. "Przez Ciebie" szukałam filmików i znalazłam "Trufle rosną również w Polsce. Każdy może je znaleźć"... Skoro każdy to ja też

Bożena Kiedyś we Włoszech jadłam makaron, podobno z truflami - jak poczujesz zapach smaru od kosiarki albo czegoś metalicznego - to będzie właśnie TO Ale, zaznaczam, za eksperta się nie uważam
Kordina 23:03, 08 paź 2024

Poryłam jeszcze z drugiej strony domu wąski pas:

Podzieliłam pony i namnażam, podzieliłam przetaczniki różowe i niebieskie, oto dowody rzeczowe i narzędzia mordu na leżaku

Zakwitła mi jeszcze ostróżka

I parę wrzutek q pamięci:

Kordina 23:06, 08 paź 2024

Magara napisał(a)

Bożena Kiedyś we Włoszech jadłam makaron, podobno z truflami - jak poczujesz zapach smaru od kosiarki albo czegoś metalicznego - to będzie właśnie TO Ale, zaznaczam, za eksperta się nie uważam

Magarku, ale pamiętam jak mówiłaś, że masz coś z odczuciem zapachów, czy jesteś wiarygodna??
Zapach smaru kosiarki, to ja odczuwam w ogrodzie jak koszę, zacznę kopać pod kosiarką

CD:

Pomponelka jeszcze ma pączki

trawy jakieś wielkie porosły, wolę jednak mniejsze:

Asterki dopiero zaczynają:

Magara 23:13, 08 paź 2024

Kordina napisał(a)

Magarku, ale pamiętam jak mówiłaś, że masz coś z odczuciem zapachów, czy jesteś wiarygodna??
Zapach smaru kosiarki, to ja odczuwam w ogrodzie jak koszę

We Włoszech byłam przed covidem Wtedy w temacie zapachów byłam wiarygodna jak najbardziej
LIDKA 01:06, 09 paź 2024

Bożenka co to za roślinka o duzych liściach.

Donica prześliczna ta z rozchodnikiem. Chowasz na zimę?

To samo pytanie o te różowo kwitnącą.