Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

LIDKA 05:41, 29 gru 2024

Bożenka piękna ta Anielica.❤️❤️❤️
Kordina 16:00, 29 gru 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajna szklarenka powstaje Cudna ceglana jak mnie się marzyła, ale nie zostanie marzenie spełnione. Cieszę się, ze Twoje się spełnia Wianek bardzo ładny, nie typowy, Anioł cudo.

Sylwio dziękuję i za zaczątek szklarenki (będzie z drewnianych okien z odzysku) i za Anioła

anpi napisał(a)
Bożenko, ale świetlisty ten wianuszek, śliczny ! Z czego to białe- jakiś pofałdowany materiał, czy waciki?
Anioł przecudny!
A jaka szklarenka się szykuje!!! No już zazdraszczam, bo wiesz, że taka z cegłą to u mnie by się wpisała...! Ale będę przychodzić do Ciebie się zachwycać!

Tak Aniu zgadłaś za drugim razem, waciki, złożone na czworo i przyczepione szpileczkami do półokrągłego w przekroju kręgu ze styropianu
A co do drugiej części Twojego wpisu, to ja się u Ciebie zachwycam zdecydowanie

LIDKA napisał(a)
Bożenka piękna ta Anielica.❤️❤️❤️

Dzięki Lidziu, obdarowanym też się spodobała a było to bardzo ważne spotkanie z rodzicami dziewczyny syna
mimik333 22:10, 29 gru 2024

Oprócz tego, że bardzo podoba mi się anielica, to piękne jest, co napisałaś w tym poście.
Bożenko odpowiadam przy okazji na temat ewentualnego mojego wątku. Wybacz, ale nie. Nigdy nie pisałam pamiętnika, czasu brak. Tak się składa, że i nastroju również.
Jeżeli sprawię komuś przyjemność zamieszczając jakieś zdjęcie, to ok.
Piszę się tylko na wątki tematyczne.
Pozdrawiam serdecznie.
Kordina 00:19, 30 gru 2024

W porządku Alu to Twój wybór. Na początku też jakoś trudno mi było się ujawnić i jednak odkrywać w jakimś sensie swoją prywatność, ale pewnych granic nie przekraczam
Makao 19:41, 01 sty 2025

Przyszłam do Ciebie wyszperać info o Waszych ulach i patrzę że nigdy u Ciebie nawet nie byłam. Biję się w piersi i błagam o wybaczenie
Super szklarenka się zapowiada. Domyślam się że robicie ją pod wymiar albo kupujecie taką przyścienną. Fajny wykombinowane.
Marcin89 19:45, 01 sty 2025

To i ja przyznam się, że od paru dni się tu bunkruję

Wszelkiej pomyślności w 2025 roku
Kordina 22:30, 01 sty 2025

Makao napisał(a)
Przyszłam do Ciebie wyszperać info o Waszych ulach i patrzę że nigdy u Ciebie nawet nie byłam. Biję się w piersi i błagam o wybaczenie
Super szklarenka się zapowiada. Domyślam się że robicie ją pod wymiar albo kupujecie taką przyścienną. Fajny wykombinowane.

No coś Ty Aniu ja nie żyję w/g kodeksu Hammurabiego - oko za oko ... wpis za wpis szkoda piersi, nie bij ich Szklarenka była w planach jakiś czas (pomińmy milczeniem jak długi) a wszystko z materiałów z odzysku, mam zakupione 4 okna drewniane i one będą stanowiły boki. Zobaczymy co z tego wyniknie, na razie pogoda mi nie sprzyja na działalność podwórkowo - ogrodową. Ale cieszę się, że zajrzałaś, podobnie jak z odwiedzin Marcina
Marcin dzięki za życzenia odwzajemniam

Aniu jak tu zajrzysz to pisałam o pyłku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11399-grzebiuszka-ziemna?page=50&quoted_post_id=4173306
Makao 08:43, 02 sty 2025

Kordina napisał(a)

No coś Ty Aniu ja nie żyję w/g kodeksu Hammurabiego - oko za oko ... wpis za wpis szkoda piersi, nie bij ich Szklarenka była w planach jakiś czas (pomińmy milczeniem jak długi) a wszystko z materiałów z odzysku, mam zakupione 4 okna drewniane i one będą stanowiły boki. Zobaczymy co z tego wyniknie, na razie pogoda mi nie sprzyja na działalność podwórkowo - ogrodową. Ale cieszę się, że zajrzałaś, podobnie jak z odwiedzin Marcina
Marcin dzięki za życzenia odwzajemniam

Aniu jak tu zajrzysz to pisałam o pyłku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11399-grzebiuszka-ziemna?page=50&quoted_post_id=4173306

Cofnęłam się u Ciebie do wiosny 2024 ale uli nie zauważyłam. Chyba mało je pokazujesz. Mało też się o nich tu mówi bo teraz jak wspomniałam u siebie o ulach to kolejna osoba zgłasza że je ma. Nie wiem czemu ukrywacie takie cudowności. Przecież to wspaniała sprawa

Co do pyłku to ja jeszcze zielona w temacie jego zbierania. Jak kupimy pszczoły to przez pierwszy rok i tak nic przy nich prócz karmienia robić nie będziemy bo muszą urosnąć w siłę więc będziemy mieć rok na zebranie koniecznego sprzętu i przygotowanie się na pierwszy miód.
Asia Nawigatorka mówi że dobrze jest mieć kogoś kto wszystko pokaże więc szukam w okolicy chętnego pszczelarza bo zapewne nie każdy taki szczery do pomagania jest. Aczkolwiek Asia sama się uczy i daje radę więc to pocieszające.
ewsyg 10:26, 02 sty 2025

Bożenko, wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

O szklarni już pisałam, że będzie boska. Jesteś tak zdolna manualnie i technicznie, że brak mi słów, żeby wyrazić mój podziw. Przepiękny ten anioł.
Kordina 13:14, 02 sty 2025

Ania, ule to specjalność mojego męża, więc ich nigdy nie pokazałam, pokazuję tylko to czego sama jestem autorem
A informacja o pyłku, to tak przy okazji, jako ciekawostka, bo szukałam zdjęć o pergolach, które robiłam, żeby pokazać Zuzance

Ewo - dziękuję a życzenia odwzajemniam.