Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Juzia 20:41, 22 sty 2025

Kordina napisał(a)
Wiesz to, co kiedyś uważano za spiskowe teorie stało się prawdą, tak samo jak cała nagonka na sposoby ogrzewania domów "ekologiczne" auta elektryczne i inne cudowności...

Kto uważał ten i uważał... i komu się stało temu się stało.
Ja ogrzewam dom dalej tym czym bym chciała, auto też mam na ropę
Żyję w innym świecie?
Kordina 01:13, 23 sty 2025

Nie, w tym samym, ja też ogrzewam dom dalej tym czym bym chciała, auto też mam na benzynę, ale to nie znaczy, że nie widzę
Polon 06:25, 23 sty 2025

Bożenka, o tych zmianach nie słyszałam, więc dzięki za wrzucenie tematu.
Gość z filmiku faktycznie jakiś taki … no nie w moim stylu , ale temat istotny.
Muszę sprawdzić, co u mnie w gminie planują, bo z tego co czytam w linku od Patrycji (dzięki), również istniejące plany, jeśli nie będą zgodne z Planem Ogólnym, mogą być, albo nawet będą zmieniane.
Ukrócenie samowolki w sprawach wydawania wzizt to moim zdaniem bardzo dobry kierunek. Mam nadzieję, że te nowe przepisy są dobrze skonstruowane.
Kordina 09:09, 23 sty 2025

Polon napisał(a)
Bożenka, o tych zmianach nie słyszałam, więc dzięki za wrzucenie tematu.
Gość z filmiku faktycznie jakiś taki … no nie w moim stylu , ale temat istotny.
...

Dzięki Koleżanko No właśnie chodzi o oddzielenie ziarna od plew, czyli tylko i wyłącznie zasygnalizowanie tematu, żeby ci, których to dotyczy, sprawdzili i zainteresowali się, jak to faktycznie wygląda, mnie to też nie dotyczy, ale skoro zaistniała jakaś okoliczność, to ze względów empatii możemy się nią podzielić z innymi. Nie oceniam człowieka, który nagrał ten film tylko ukazuje problem, a w ogóle my jako ludzie, za mocno i z góry wszystko oceniamy po wierzchu, zwłaszcza to, co nie jest zgodne z naszym "wewnętrznym oprogramowaniem".
Kordina 00:05, 24 sty 2025

Obejrzałam dzisiaj bardzo ciekawy dla mnie filmik, tym razem na temat a szczególnie druga połowa, trochę inne spojrzenie na "problemy" roślinne, więc się nim dzielę, może kogoś też zainteresuje:

https://www.youtube.com/watch?v=_6yDkhYGf8s&list=TLPQMjEwMTIwMjXeLU3Qt6yMHA&index=4

Po części może być odpowiedzią na dyskusję o dębie błotnym i warunków do uprawy u Marcina.

A poniżej mapa ziemi z kierunkami i siłą wiatrów i innymi parametrami, też wkleję u siebie, bo raz mi się stronka zapodziała:

https://www.windy.com/?56.687,-31.345,4

Trzeba kliknąć na 3D i przybliżyć kursorem.

Rojodziejowa 13:36, 24 sty 2025

Bożenko, pewnie niekoniecznie o takie źródło Ci chodziło, ale wrzucam:
Kordina 13:50, 24 sty 2025

Dzięki Asiczko że się ze mną dzielisz informacją, wyobraź sobie, że wczoraj zakupiłam, właśnie myśląc o bielinkach, które w 24 w grudniu jeszcze żarły i zabezpieczeniu siatką.
Miskantowo 08:54, 25 sty 2025

Bozenko, dziękuję za namiar na aplikacje. Fajna i zapiszę sobie.
Tym bardziej, że cyklon w Irlandii dopiero przeszedł a już zbliża się coś kolejnego…
Ten był bardzo niszczycielski. 800 000 domostw było/jest bez prądu ( w kraju z 5 000 000 mieszkańców)

Mam w garażu trochę takich małych doniczek już wiem po co je kupiłam.
Kordina 00:27, 27 sty 2025

Nie wiadomo czy to natura, czy geoinżynieria ? Najważniejsze, że są bezpieczni.

Jak tęsknię za "moimi" kolorowymi łączkami, po horyzont z łanami chabrów i rumianków...

Magara 00:41, 27 sty 2025

Piękne widoczki Też mi za nimi tęskno
Widzę, że nie tylko ja wiosnę i sezon przywołuję