Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

mirkaka 12:57, 02 lip 2025

Mam małe bajorko od zeszłego roku, może za mało wody tam jest bo to bajorko zrobione dla onoklei wrażliwej, ale z 5 cm samej wody jest, jeżyk tam chodzi się napić, dla żabki pewnie za płytko, nie popływa
Tak, wnętrze kwiatu jak u Sibeliusa, mój monitor w kompie mocno wyostrza kolory, może dlatego tak ją widzę
sylwia_slomc... 13:05, 02 lip 2025

To już może etap przepoczwarzania szkodnika....
Piękne róże Mało poczytałam, ale pooglądałam do woli
LIDKA 00:37, 03 lip 2025

Bożenka masz piękne gatunki róż.
I fajną kolekcję bodziszków.

Kwitnie mi co rano trzykrotka i lilie już też.
Alija 23:45, 03 lip 2025

Kordina napisał(a)
Dzięki za odwiedziny
Ważka cudnej urody mnie odwiedziła:

Piękne zdjęcia ważki. U nas co roku było ich dużo, w różnych kolorach, w tym roku nie widziałam jeszcze ani jednej, nie wiem dlaczego?!
Alija 00:22, 04 lip 2025

Kordina napisał(a)

Minerva:

Astrid Grafin von Hardenberg:

Różyczki wszystkie śliczne. Ta Minerva cudnej urody, grafini również, mam podobną, ale Dianę, też taka ciemna, ale Twoja bardziej czerwona, chociaż te kolory w komputerze to różnie wyglądają.
Novalis mam pierwszy rok, zaszczyciła mnie na razie jednym kwiatem, ale akurat padał deszcz (chyba nie lubi deszczu) i pąk nie rozwinął się do końca, potem było słońce i go przypaliło, zastanawiam się czy nie przesadzić jej bardziej do cienia?
Agatorek 20:17, 04 lip 2025

Nooo, coś co lubię w ogrodzie . Dużo kolorów i różnorodność gatunków, nie tylko roślinnych

Nie mam pojęcia co to za stwór był pod tymi liśćmi.
Ulina 22:21, 04 lip 2025

Kordina napisał(a)
Novalis:

Pirouette:

i bukiecik podarunkowy:

Piękny bukiet u mnie już po głównych atrakcjach różanych, na topie będą niedługo liliowce.
Kordina 11:08, 05 lip 2025

Szkodnika opryskałam, zobaczymy co z tego będzie. Miałam śliczne już podrośnięte frezje, oczekiwałam na kwitnienie, ale ta fala wichrów, deszczy całkowicie je unicestwiła, a szkoda, bo hodowałam na prezent. Podobnie z długimi liśćmi niektórych mieczyków bizantyjskich, po prostu przegniłe listki wyciągam. Ale cóż również niepowodzenia są wpisane w nasze ogrodnicze życie
Dziękuję za Wasze odwiedzinki Sylwii, Lidzi, Ali, Agnieszce, Ulince
Kawiarenka ruszyła wreszcie, czujcie się zaproszone na wirtualną kawkę:

dostałam lampeczkę na tilajta na stolik

I naprzeciwko:

Moja mobilna szklarenka na kółkach zmieniła zastosowanie na suszarkę na zioła:

Alu u mnie też niektóre te bardziej zwarte kwiaty róż po prostu zaczęły gnić pod wpływem wilgoci deszczowej wewnątrz.
Kordina 11:40, 05 lip 2025

Spam różyczkowy, nie mogę się powstrzymać

Imperatrice Farah:

już ładnie w bukietach rozkwitła Astrid Grafin von Hardenberg, w rzeczywistości ma o wiele piękniejszy kolor, głęboki aksamitny pąs:

Pirouette cała w bukiecikach róż (taka podobna w kwiatach do Rose de Tolbiac, że na zdj trudno mi czasami nazwać właściwie)

Novalis rozkwitła na całego:

i Minerva chyba najbardziej ulubiona ze względu na cudny kolorek:

Róża pnąca Super Dorothy chyba po raz pierwszy tak walczy z mączniakiem jak nigdy, chyba wytnę ją do cna, znowu opryskam i puści pędy od nowa...
Moje róże zawdzięczam tylko i wyłącznie Ogrodowisku, więc dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się
Rumianka 11:56, 05 lip 2025

Ale cudowności pokazujesz, o jejku, a kawiarenka to już sztos... Znalazła u siebie chyba grzebiuszkę ziemną, będziesz wiedziała czy to ona...