Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Margo2 13:44, 05 sty 2026

Ja tez dołączam do życzeń, ale i do pytania Patrycji.
Czyżbyś była odcięta od prądu?
Mam nadzieje, że wszystko w porządku
Alija 19:59, 18 sty 2026

Bożenko, wszystkiego dobrego w nowym roku, zdrówka i dużo radości z ogrodowania oraz działań artystycznych.
W kwestii aniołów (bardzo ładne) to mogłabyś pogadać z moją córką, ona też tworzy podobne.
Kordina 11:50, 24 sty 2026

Dziękuję
Wszystko całą zimkę jak na razie w porządku, dostawy prądu bez zmian. Zima jak za czasów mojego dzieciństwa, widoki z szadzią oszałamiające. Przedwczoraj jak jechałam do Gdańska naliczyłam ok 60 saren w grupkach na polach. Na szczęście skończył się czas polowań 15 stycznia, bo oficjalny kalendarz polowań:
Jeleń – łania, cielę - 1 września – 15 stycznia
Najbardziej to mnie wkurza jak nawet w otulinie rezerwatu Drużno mogą polować na nasze polskie gazele, bo tak nazywam sarenki. To takie piękne, wdzięczne, poruszające się z gracją zwierzęta. Ostatnio mój maż był nad Drużnem a tam stał taki na biało ze strzelbą z noktowizorem...

Zima malownicza, ale już zaczynam tęsknić za....

nicol21 18:02, 24 sty 2026

Piękne ptaszki! czekam, aż kiedysś do nas będą przylatywać. Koty sąsiadów nie pomagają, drzewa małe etc.

U nas wiosnę pomalutku czuć. Ptaków nie widać, ale już pięknie słychać.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
sylwia_slomc... 18:20, 24 sty 2026

Ja za zimą nie przepadam, a za myśliwymi jeszcze mniej. U nas prawie miesiąc polowania były w całej gminie. Bażanty wystraszone. Zające w ogrodzie tylko ślady na śniegu zostawiają, a tak to ich nie widać wcale. Sarny chodzące do tej pory stadami po kilkanaście osobników biegały ostatnio po dwie sztuki. Dopiero dzisiaj Em widział stadko 7 szt. Nie wiadomo ile przetrwało te polowania....
Narsilia 22:14, 24 sty 2026

Mi się też zima dłuży ,lubię popatrzeć szczególnie w słoneczny dzień na białą czysta kołderkę która się mieni jak brokat w świetle ale już by mogło powoli się zmieniać w stronie wiosny .
Też bardzo lubię sarny po co te polowania aż taka duża populacja jest nie sądzę biorąc pod uwagę jak ubywa terenów Lasow,polan itp.

Pięknie ujęcia z ptakami też regularnie dokarmiam ziarnami , ale ten pomysł z taką tuba słoniny spodobał mi się muszę wykorzystać
Magara 22:36, 24 sty 2026

Bożenka, dziś po południu obejrzeliśmy na Netflixie film "Simona Kossak" - polecam, powinien Ci się spodobać
sylwia_slomc... 09:30, 25 sty 2026

Magara napisał(a)
Bożenka, dziś po południu obejrzeliśmy na Netflixie film "Simona Kossak" - polecam, powinien Ci się spodobać

Mnie się bardzo podobał Też polecam.
Basieksp 12:00, 25 sty 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mnie się bardzo podobał Też polecam.

Nam też się podobał
daszum 22:37, 31 sty 2026

Bożenko ja w kwestii praktycznych porad.
Może wiesz czy można pomalować drewniane woskowane meble .
Kilka lat temu dałam nowe życie komodom od starych kuchennych kredensów, pies je trochę zmaltretował i chciałabym ponownie przywrócić im biel ( teraz jest orzech).