Oj Monika dzieki,posadzilam juz ,,plemniczki'' w dwoch butlach 5l wedlug Twojej porady i jednym plastikowym pojemniku,jak wystartuja to bedzie duuuzo,nawet sie troche nasionkami podziele a gdzie ten ogrodniczy nie znam miłej?
Bylam dzisiaj na Gardenii,spotkalam sie na krótko z dziewczynami ,ale nie moglam dluzej rodzina czekala nie zrobilam ani jednego zdjecia nie lubie tel.a aparatu zapomnialam.zakupy szczatkowe trawa corex ,goja,deren jadalny,osmanthus heterophyllus Goshiki oj walkaz soba byla ogromna,ja nie moge na razie nic kupowacbo nie mam przygotowanego miejsca
Reniu ja nigdy jeszcze tuj nie czyscilam ale chyba jedna musze to zrobic w widomej sprawie czekam na majstra,odezwe sie,
Gardenia jak dla mnie taka sobie,jak bylam 2 lata temu bylo wiecej wystawcow i ozdob bylo wiecej,zaskoczyly mnie stoiska z mikolajami i ozdobami bozonaredzoniowymi
Nie chcę studzić twojego entuzjazmu ale mi z pierwszego rzutu wykiełkowało dokladnie 30% a z drugiego i trzeciego ok 50% to może posiej więcej niż docelowo potrzebujesz. U mnie z pierwszego rzutu już po dwa źdźbła
A na miłej to taki maleńki sklepik przy ryneczku osmolin, nie ma tam za wiele, głównie w ziemię się tam zaopatruję, ale wczoraj jeszcze rzut oka na nasionka i te mi się w oczy rzuciły. I tak w sumie nic tam niby nie mają ale tak na dobrą sprawę to sporo roślin u nich kupiłam... Dziwne to wszystko