Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Bogdzia 12:50, 31 gru 2015

Krys napisał(a)
Udało mi sie wyjatkowo opatulic juz w poniedziałek moje mlode magnolie,podlałam rh i azalie,japońskie obłożyłam galązkami swierkowymi i nowokupione rh tez troche
Jankosia na swoim blogu fajnie to opisała ,roże tez obsypałam kompostem i jestem szczęśliwa ,że zdążyłam

Dobrze ze podlałas rh , ja nie podlałam bo eMowi nie chciało się węża wyciągac i teraz bede się martwic dokąd mróz będzie. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Elfik 19:19, 31 gru 2015

Krysiunia! Ty masz wspólną choinkę z Danuśką??? Śliczna, zgrabna i na biało! No prawie lustrzane odbicie! Jestem pod wielkim wrażeniem, jakie piękne wnętrze domu stworzyłaś. Wiem, wiem, harówa i walka z przeciwnościami. Ale efekt fantastyczny i będziesz „pięknie” odpoczywać po pracy w ogrodzie. A tam – matko, jak Ci już wszystko na rabatach porosło!!! Tylko ucz się na moich błędach, póki jeszcze czas, na razie JUŻ przesadzasz, a nagle będziesz musiała ciąć i rżnąć. Ale borykasz się, widzę, z tym co ja: zaczynam „nie móc” sama, i też przydałby Ci się ktoś do pomocy. Gdybyś była bliżej, to bym Ci podesłała pomagierów – takich chłopaków wypożycza mi zaprzyjaźniony szkółkarz, nawet nie za drogo. Ale trzeba dokładnie wszystkiego przypilnować. Twój trawnik będzie wielgachny, ale widzę, że porządnie się do niego zabierasz, to połowa sukcesu. Mnie czeka wiosną wymiana ok. 40 m kw. ... hm... trawnika, którego de facto nie ma... Bardzo jestem ciekawa, jaką trawę wybrałaś do wysiewu? Ja wybrałam Weekend Agrolandu, niemieckie są super, ale koszmarnie drogie.
Pukanie za oknem przypomina mi, że zawracam Ci głowę w Sylwestra, życzę miłego balowania, choćby nawet w kapciach i szlafroczku... Niech Nowy Rok będzie cudny! Całuski, Krysiunia...
A gdzie Hiro? Włóż mu zatyczki do uszu – już głupki strzelają...
Urszulla 22:20, 31 gru 2015

Napracowałaś się z dekoracjamii dobrze że magnolie masz zawinięte
Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok
Kasya 18:35, 01 sty 2016

Sliczne dekoracje Krysiu i choinka sosenkowa bardzo mi sie podoba
Wrocilam dzisiaj poogladac na komputerze bo na malym ekraniku telefonu slabo to widac
Pozdrawiam cieplutko chociaz zimno strasznie
Krys 23:04, 02 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Dobrze ze podlałas rh , ja nie podlałam bo eMowi nie chciało się węża wyciągac i teraz bede się martwic dokąd mróz będzie. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Bozenko matrwie sie troche o moje nowe rh,okrylam troche gałązkami swierkowymi,oby juz przestalo mrozic,dziekuje Bozenko
Krys 23:07, 02 sty 2016

Elfik napisał(a)
Krysiunia! Ty masz wspólną choinkę z Danuśką??? Śliczna, zgrabna i na biało! No prawie lustrzane odbicie! Jestem pod wielkim wrażeniem, jakie piękne wnętrze domu stworzyłaś. Wiem, wiem, harówa i walka z przeciwnościami. Ale efekt fantastyczny i będziesz „pięknie” odpoczywać po pracy w ogrodzie. A tam – matko, jak Ci już wszystko na rabatach porosło!!! Tylko ucz się na moich błędach, póki jeszcze czas, na razie JUŻ przesadzasz, a nagle będziesz musiała ciąć i rżnąć. Ale borykasz się, widzę, z tym co ja: zaczynam „nie móc” sama, i też przydałby Ci się ktoś do pomocy. Gdybyś była bliżej, to bym Ci podesłała pomagierów – takich chłopaków wypożycza mi zaprzyjaźniony szkółkarz, nawet nie za drogo. Ale trzeba dokładnie wszystkiego przypilnować. Twój trawnik będzie wielgachny, ale widzę, że porządnie się do niego zabierasz, to połowa sukcesu. Mnie czeka wiosną wymiana ok. 40 m kw. ... hm... trawnika, którego de facto nie ma... Bardzo jestem ciekawa, jaką trawę wybrałaś do wysiewu? Ja wybrałam Weekend Agrolandu, niemieckie są super, ale koszmarnie drogie.
Pukanie za oknem przypomina mi, że zawracam Ci głowę w Sylwestra, życzę miłego balowania, choćby nawet w kapciach i szlafroczku... Niech Nowy Rok będzie cudny! Całuski, Krysiunia...
A gdzie Hiro? Włóż mu zatyczki do uszu – już głupki strzelają...

Elu bardzo dziekuje,ze zagladasz.Trawy jeszcze nie wybralam,pomysle rabaty musze tej wiosny przeorganizowac aby na starosc sie nie szarpac,bo u mnie ludzi do pomocy brak nawet za godne pieniadze,buziaki
Krys 23:08, 02 sty 2016

Urszulla napisał(a)
Napracowałaś się z dekoracjamii dobrze że magnolie masz zawinięte
Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok

Ula taka praca to przyjemnosc ,buziak
Krys 23:09, 02 sty 2016

Kasya napisał(a)
Sliczne dekoracje Krysiu i choinka sosenkowa bardzo mi sie podoba
Wrocilam dzisiaj poogladac na komputerze bo na malym ekraniku telefonu slabo to widac
Pozdrawiam cieplutko chociaz zimno strasznie

Sosne mam pierwszy raz w tym roku i jestem nia zauroczona zimno okrutnie oby nie za dlugo,pozdrowka
Krys 23:13, 02 sty 2016

A my z M gramy sobie wieczorkami w Rummikub w ramach trenigu umyslu ,polecam

jankosia 23:44, 02 sty 2016

Ej! Nie znam tej gry. Wpadnę na ta odkładaną kawkę to możesz mnie nauczyć Jak tam? Nie zamarzłaś jeszcze?