Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 08:54, 26 kwi 2015

Kamajla napisał(a)
Wtajemnicz mnie proszę odnośnie sztyfta na perza...

U mnie tulipany też na raty... jeden rodzaj, część z Janiny posadziłam wcześniej i ze 2-3 tygodnie później te z innego źródła i będę miała na raty. Ale może tamte będą bardziej różowe chociaż

Roundup w sztyfcie.

Też mam z dwóch źródeł, ale sadziłam w jednym czasie.
Są już małe wpadki kolorystyczne
Juzia 09:00, 26 kwi 2015

katiaxx napisał(a)

a ja własnie na żwirze miałam/mam perzu bardzo mało, za to inny badziew na bogato, chyba plewienie godzinami na kolanach dało efekt ale i tak trzeba wywlekać więc i tak w suemie bez znaczenia czy schylam kregosłup po perz czy inny badziew.

ale Jazzy mi zareklamowała takie małe widełki amerykańskie i jak jest dziad to delikatkie odgarniam i staram się wydostać całe kłącze, czy korzeń co tam akurat siedzi. Bardzo pomocne narzędzie.

Pod żwir starałam się ładnie perz wybrać....ale przerasta z trawnika/perzownika. I jak się tak ciągnie kilometrami, to nie chce mi się tego żwiru odgarniać za każdym razem. Sztyft więc chyba będzie dobry na perz w żwirku
No i do kostki też się przyda
Widły to raczej na rabatach

gierczusia 10:16, 26 kwi 2015

A ja pierwszy raz słyszę o widłach amerykańskich zaraz je muszę wyguglać a raandape tez jest w sztyfcie ???? Co rusz , to jakaś nowość
Buziaki Juzek
Juzia 10:24, 26 kwi 2015

gierczusia napisał(a)
A ja pierwszy raz słyszę o widłach amerykańskich zaraz je muszę wyguglać a raandape tez jest w sztyfcie ???? Co rusz , to jakaś nowość
Buziaki Juzek

Oj widać, że Maji nie oglądasz ostatnio

Buziaki!
Gardener27 10:35, 26 kwi 2015

Problem perzu wrócił, tym razem na żwirku ? Roundupem go pomiziaj i po problemie

A tak w ogóle co słychać ? U mnie dziś leniwa niedziela Niebo pochmurne i deszczem straszą Przydałby się bo straszna susza
Mathildis 10:49, 26 kwi 2015

Juzia zanim zacznę u Ciebie nadrabiać... przeczytałam w ogrodzie w skali mikro, że męczysz się z runianką, mam obie i zdecydowanie zielona ładniejsza...ciekawszy pokrój, żywszy kolor i w ogóle wygląda zdrowiej... więc chyba powinnaś zmienić na zieloną (o ile jeszcze tego nie zrobiłaś bo Twój wątek będę ogarniać obrazkowo -wybacz za dużo czytania u Ciebie)
Kamajla 10:49, 26 kwi 2015

No to chyba będę musiała nabyć i szytftem go dobić zanim on dobije mnie

Buźka!
Mathildis 10:53, 26 kwi 2015

Kamajla napisał(a)
Wtajemnicz mnie proszę odnośnie sztyfta na perza...

U mnie tulipany też na raty... jeden rodzaj, część z Janiny posadziłam wcześniej i ze 2-3 tygodnie później te z innego źródła i będę miała na raty. Ale może tamte będą bardziej różowe chociaż

Ja w tym samym czasie, tę samą odmianę sadziłam ale z różnych źródeł i też kilkudniowa różnica jest w kwitnieniu
Juzia 10:53, 26 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)
Problem perzu wrócił, tym razem na żwirku ? Roundupem go pomiziaj i po problemie

A tak w ogóle co słychać ? U mnie dziś leniwa niedziela Niebo pochmurne i deszczem straszą Przydałby się bo straszna susza

Problem perzu będzie powracał do końca moich dni... No chyba, że się przeprowadzę.
Roundup w żelu dopiero kupię....zobaczymy czy to takie dobre.

Ledwo zipię dzisiaj. Tak mnie plecy nawalają, że oddychać nie mogę.
Będę leżeć i się obijać Poczytam książkę, zrobię zakupy na alle
U mnie słońca też nie ma, ale na razie nie pada.
Mathildis 10:56, 26 kwi 2015

Juzia napisał(a)
Tulipany nie chcą kwitnąć rónomiernie

I lecę.... paaaa....

Chiałabym to zobaczyć na własne oczy... śliczny ten zakątek...

edit: już wiem gdzie przyjdę się delektować, jak moje tulipki przekwitną