Tylko jeżeli chcesz fale i łagodności, to może lepiej palenisko zrobić okrągłe jednak? A jeśli już kwadratowe, to chociaż placyk, to miejsce w okół paleniska zostawić taki "naturalny" w kształcie, zaokrąglony, niekoniecznie regularne koło. I odpowiednio duży. Planując nasadzenia wokół pamiętaj, że ognisko naprawdę mocno grzeje, nawet niewielkie, a rośliny rosną w górę i na boki. trzeba zostawić odpowiednio dużo przestrzeni.
Justynko, nawet z butlą i drewutnia możesz się zajmować okolicami altany, czyli środkiem i prawa strona i też będzie OK. A to główna strefa widokowo-wypoczynkowa.
Tylko jeżeli chcesz fale i łagodności, to może lepiej palenisko zrobić okrągłe jednak? A jeśli już kwadratowe, to chociaż placyk, to miejsce w okół paleniska zostawić taki "naturalny" w kształcie, zaokrąglony, niekoniecznie regularne koło. I odpowiednio duży. Planując nasadzenia wokół pamiętaj, że ognisko naprawdę mocno grzeje, nawet niewielkie, a rośliny rosną w górę i na boki. trzeba zostawić odpowiednio dużo przestrzeni.
Justynko, nawet z butlą i drewutnia możesz się zajmować okolicami altany, czyli środkiem i prawa strona i też będzie OK. A to główna strefa widokowo-wypoczynkowa.
Ano fajnie
Dzisiaj pochodziłam trochę po włościach i chyba będzie pasowało
Zapomniałam w planie uwzględnić jeszcze studzienki na deszczówkę. Ale wychodzi na to, że będzie ona akurat w miejscu huśtawki i zasłoni się ją żwirkiem
Placyk pod ognisko...łatwiej będzie zrobić kwadratowy, a jak się obsadzi roślinami to i tak nie będzie z daleka kształtu widać
No, jak chcesz, jak chcesz. Byleby Ci się podobało Jak będziesz miała plan i się go konsekwentnie trzymała to Ci będzie dużo łatwiej. I nie będziesz się tak frustrować, tylko włożysz energię w realizację.
Machnij zdjęcia. z jakimś wężem rozłożonym, ciekawa jestem jak to wygląda.