Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Bogdzia 16:44, 14 lis 2012

A nie da się tego kompostu przenieśc w ten róg gdzie planujesz ławeczkę a ławeczke po przeciwnej stronie? Kompost czasem czuc szczególnie gdy da sie środki przyspieszające rozkład więc lepiej uciec jak najdalej od domu. Ten róg jest najdalej i od strony altany zasłonic czymś zielonym Ognisko jest przydatne ale ja jestem wielką zwolenniczką wody w ogrodzie , uważam ze ogród bez wody jest na wpół martwy. Pomyśl o ciurkadełku.Nie wiem czy ze wszystkim mam rację bo nie śledziłam Waszych rozmów ale patrzac na plan tak mi przyszło do głowy.Huśtawkę jeśli to taka dla dzieci to też bliżej altany żeby dzieci miec na oku - to akurat wiem z doświadczenia.PozdrawiamJuziu. Bete też pozdraiam , jej avatarek nieodmiennie wprawia mnie w super nastrój gdzie tylko go spotkam.
Juzia 16:51, 14 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
A nie da się tego kompostu przenieśc w ten róg gdzie planujesz ławeczkę a ławeczke po przeciwnej stronie? Kompost czasem czuc szczególnie gdy da sie środki przyspieszające rozkład więc lepiej uciec jak najdalej od domu. Ten róg jest najdalej i od strony altany zasłonic czymś zielonym Ognisko jest przydatne ale ja jestem wielką zwolenniczką wody w ogrodzie , uważam ze ogród bez wody jest na wpół martwy. Pomyśl o ciurkadełku.Nie wiem czy ze wszystkim mam rację bo nie śledziłam Waszych rozmów ale patrzac na plan tak mi przyszło do głowy.Huśtawkę jeśli to taka dla dzieci to też bliżej altany żeby dzieci miec na oku - to akurat wiem z doświadczenia.PozdrawiamJuziu. Bete też pozdraiam , jej avatarek nieodmiennie wprawia mnie w super nastrój gdzie tylko go spotkam.

Bogdziu dziękuję, że znalazłaś czas żeby zajrzeć

Wydaje mi się, że kompostownik będzie nadalej od miejsc gdzie siedzimy w ogrodzie.
Od wejścia spory kawałek, od tarasu i altany. Jedynie garaż blisko, ale tam często nie przebywamy

Woda Bogdziu musi być i będzie. Ciurkadło już mam (w donicy na tarasie) i planuję jeszcze wodogrzmot. Teraz właśnie przyszedł pomysł do głowy żeby go umieścić w lewym górnym rogu...na zakolu. Będzie blisko huśtawki (takiej dla dorosłych)

Juzia 21:14, 14 lis 2012

Siedzę i patrzę na te bazgraje....i chyba mi się podoba

Do czasu, aż znów koncepcja się nie zmieni....
Bogdzia 21:18, 14 lis 2012

Miejsce dla wodogrzmotu reprezentacyjne a jeśli chodzi o kompostownik to oczywiście Ty wiesz najlepiej wiec ja już nie mam uwag. Serdecznie pozdrawiam Juziu.

PS Ładnie to w sumie wygląda.
Juzia 21:23, 14 lis 2012

Dzięki Bogdziu
To zasługa Ewy (ewalm)
Bogdzia 21:25, 14 lis 2012

Juzia_G napisał(a)
Dzięki Bogdziu
To zasługa Ewy (ewalm)

Dobrze miec mądrych pomocników.Będzie pięknie jak to wszystko zrealizujesz, czego w jak najkrótszym czasie życzę.
Juzia 21:30, 14 lis 2012

Oj...z czasem to nie tak łatwo
Plac zabaw musi postać jakieś 3-4 lata, z butlą gazową też pewnie szybciej się nie rozstanę, a przez butlę drewutni nie przeniosę...
I tak lewa strona będzie stała prawie nietknięta...ale prawą będę robić dalej już wiosną
krisec 21:50, 14 lis 2012

Justynko piękne ogrodowiskowe poczynania w twoim ogródku widzę, ciurkadełko jest, dalsze plany bardzo ciekawe, altana będzie w ukryciu z ogniskiem ,planuj wodorzmot, jestem ciekawy gdzie go zaplanujesz, będę zaglądać. A w Kruklandii kiedyś stacjonowałem jak byłem w kamaszach, piękna okolica piękne jeziora.
Serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 21:53, 14 lis 2012

Juzia_G napisał(a)
Oj...z czasem to nie tak łatwo
Plac zabaw musi postać jakieś 3-4 lata, z butlą gazową też pewnie szybciej się nie rozstanę, a przez butlę drewutni nie przeniosę...
I tak lewa strona będzie stała prawie nietknięta...ale prawą będę robić dalej już wiosną

Tego co nie zależy od Ciebie nie da sie przeskoczyc ale jestem pewna że cel osiągniesz i będzie pięknie.
Juzia 21:59, 14 lis 2012

krisec napisał(a)
Justynko piękne ogrodowiskowe poczynania w twoim ogródku widzę, ciurkadełko jest, dalsze plany bardzo ciekawe, altana będzie w ukryciu z ogniskiem ,planuj wodorzmot, jestem ciekawy gdzie go zaplanujesz, będę zaglądać. A w Kruklandii kiedyś stacjonowałem jak byłem w kamaszach, piękna okolica piękne jeziora.
Serdecznie pozdrawiam.

Dziękuję za odwiedziny
Planuję i planuję....cały czas tylko planuję. Wypadałoby coś porobić w końcu
Przy Twoich poczynaniach ogrodowych to ja tak słabo wychodzę, że aż wstyd
A jeziora to fakt...mamy ładne
Odpozdrawiam równie serdecznie!