Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

beta 14:32, 09 sty 2013

nooo Justynko, bardzo fajnie to wszystko razem zaczyna brzmieć, a wyglądać będzie jeszcze lepiej

najważniejsze że co do dużych drzew jesteś pewna, co do reszty to zobaczysz jak Ci w praniu wyjdzie

i Joasia ma fajny pomysł żeby tego srebrnego trochę wysunąć, taka trójwymiarowość się zrobi
anula_wn 14:34, 09 sty 2013

Juzia_G napisał(a)

Justyna, dawno mnie u Ciebie nie było!
buziak noworoczny
widzę, że planujesz , super! tylko ja nie bardzo rozumiem....te 3 iglaki to za huśtawką? ja na rzucie czy przed jakby wskazywała fotka ?

Pozazdrościłam Ci planowania...

Wychodzi na to, że iglaki bardziej za huśtawką niż przed

hehe, dobrze, przynajmniej na coś się przydałam

a huśtawkę chcesz wysłaniac?
czy przed to będa te rh ?
wg mnie fajnie i chyba bardziej z hostami, mimo, że zimą ich nie ma.....
Juzia 14:58, 09 sty 2013

Joaska napisał(a)
Justyna, ale widzę że prawie w całości ogarnęłaś już ogród, tzn plan i forma rabat,
bardzo mi się to miejsce z wodogrzmotem podoba taki "pokoik",

Może jednak wysuń bardziej tego świerka tak pośrodku altany żeby był
i wydaj mie się że 2 RH to ciut za mało, świerki srebrne naprawde duże rozną,
chyba że go będziesz cieła,
mój na działce wysokości 2,5 m to średnicy ma z 3 m, tak że z 4-5 rh na pewno wejdzie wkoło niego,chyba że z przodu go nie chcesz przesłaniać, to jakiś niższe krzewy posadż może ze 3 kule z cisa?

Plan jest...już chyba czwarta wersja Ale narazie mi się podoba
Wysunąć świerka mocno nie mogę, bo przejścia nie będzie z altany. Ale dam go na maksa do przodu
RH i hosty to pewnie trochę poczekają.....teraz najbardziej zależy mi na tych świerkach. Jak posadzę drzewa to dopiero będę myślała nad resztą.
Juzia 14:59, 09 sty 2013

beta napisał(a)
nooo Justynko, bardzo fajnie to wszystko razem zaczyna brzmieć, a wyglądać będzie jeszcze lepiej

najważniejsze że co do dużych drzew jesteś pewna, co do reszty to zobaczysz jak Ci w praniu wyjdzie

i Joasia ma fajny pomysł żeby tego srebrnego trochę wysunąć, taka trójwymiarowość się zrobi

No taki mam zamiar - wysunąć go
Juzia 15:01, 09 sty 2013

anula_wn napisał(a)

Justyna, dawno mnie u Ciebie nie było!
buziak noworoczny
widzę, że planujesz , super! tylko ja nie bardzo rozumiem....te 3 iglaki to za huśtawką? ja na rzucie czy przed jakby wskazywała fotka ?

Pozazdrościłam Ci planowania...

Wychodzi na to, że iglaki bardziej za huśtawką niż przed

hehe, dobrze, przynajmniej na coś się przydałam

a huśtawkę chcesz wysłaniac?
czy przed to będa te rh ?
wg mnie fajnie i chyba bardziej z hostami, mimo, że zimą ich nie ma.....

Okolic huśtawki narazie nie ruszam. Chodzi mi tylko o dziurę między nią a altaną żeby od sąsiadów się zasłonić. A za dwa...trzy lata huśtawka won i wtedy tę rabatę pociągnę dalej

Edit: Ja dopiero teraz zakumałam!
Na "projekcie" huśtawka jest już w innym miejscu a na zdjęciu jest stan faktyczny - czyli plac zabaw z huśtawką, którego później nie będzie
Nie wiem czy zrozumiesz co ci tu naskrobałam
Te świerki to przy altanie mają być...hehehe.....ale się namieszało
gierczusia 20:35, 09 sty 2013

Justynko przybiegłam z rewizytą .. Ależ Ty obszar masz Dziewczyno ... pozazdrościć tylko.... Nie dałam rady obejrzeć wszystkiego ale pismo obrazkowe w większości mi się udało .. fajny kierunek zmian , pozdrawiam , wytrwałości w drodze do celu życzę będę kibicować ...
anula_wn 20:50, 09 sty 2013

no to namieszałaś Justyna hehe
ale jeśli tylko dziura od sąsiada, to zasłaniaj
Juzia 21:44, 09 sty 2013

gierczusia napisał(a)
Justynko przybiegłam z rewizytą .. Ależ Ty obszar masz Dziewczyno ... pozazdrościć tylko.... Nie dałam rady obejrzeć wszystkiego ale pismo obrazkowe w większości mi się udało .. fajny kierunek zmian , pozdrawiam , wytrwałości w drodze do celu życzę będę kibicować ...

Dzięki i zapraszam częściej
Obszar wcale nie taki duży na jaki wygląda. Jak się troszku zapełni to i miejsca zabraknie
Juzia 21:47, 09 sty 2013

anula_wn napisał(a)
no to namieszałaś Justyna hehe
ale jeśli tylko dziura od sąsiada, to zasłaniaj

Najpierw dziura...później reszta
hehehe
Tess 01:20, 10 sty 2013

Juzia, podziwiam, że w środku zimy już planujesz
Nie pomogę, bo u mnie umiejętność planowania w skali od jednego do pięciu wynosi minus trzy.
Ale kibicuję