Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

bociek 10:57, 12 sty 2013

Juzia, ja mam i serby i srebrny i powiem tak - serby sa duzo, duzo, duzo ladniejsze, nie ma porownania. Sa wysmukle, trzymaja ksztalt i nie lysieja od dolu i od srodka. Srebrne roznie, trzeba je ciac, zeby sie zageszczaly i byly ladne. Jak posadzisz ladny egzemplarz to z czasem moze i tak Ci zaczac roznac nierowno,

Popatrz tutaj na moj, kupiony byl sliczny, ruwniuski, a potem sie powichrowal i w marcu musze go formowac, bo po prostu jest brzydki

A wiec zdecydowanie polecam serby, a jesli chcesz cos niebieskiego to kup sobie glauca globosa, to jest karlowaty swierk i go tnij w stozek czy w co tam chcesz. O to ten, on wrecz swieci na niebiesko

Juzia 11:07, 12 sty 2013

Hmmm...no już sama nie wiem.
Ja widziałam gdzieś na wiosce majątakie piękne gęste, ale też cięte, bo równiusieńkie. I nie widać żeby gdzieś łysiały....
Nie wiem nie wiem nie wiem

No ale mam jeszcze czas żeby pomyśleć.
Druga opcja to trzy serby a z przodu jakaś liściasta maczuga Może wiąza przesadzę
bociek 11:12, 12 sty 2013

Jak tna to nie lysieje, tylko sie zageszcza. Ja bym jednak radzila serby, i z przodu przed nimi horti
Toszka 11:30, 12 sty 2013

Justynko, kilka stron wstecz pisałam ci, że jesli niebieski to tylko Hoopsi. Sam srebrny też odradzam.
Hoopsi jest bardzo piękny.
Juzia 11:38, 12 sty 2013

Ok ok... Hoopsi
Gosiniak 11:39, 12 sty 2013

Justyna ja też za opcją Boćka głosuję, w krótkim czasie piękny efekt.
Ze świerkami srebrnymi to niestety różnie bywa, ja mam takie niewiadomej odmiany, kolor srebrno-zielony, będę je ciąć bo jak w jednym roku stały to w drugim pół metra do góry przewodnik urósł, wyciągają się strasznie. Te w odmianie Koster czy Hoopsii piękne są, ale to olbrzymie drzewa, ciągle będziesz musiała go ciąć. A nie chciałabyś na przykład z tyłu serby a z przodu coś niższego srebrnego, tak jak Bociek radzi gauca globosa lub jeszcze lepiej równiutką wolno rosnącą jodłę górską Compacta, a po bokach mogłyby te hortensje zostać
Juzia 11:45, 12 sty 2013

Z cięciem myślę, że problemu by nie było....toć to tylko jedna sztuka
Opcja 3 serby + coś mniejszego też nie jest zła, ale hortensjom chyba tam za ciemno będzie. Rh tam planuję.
Kasiek 13:35, 13 sty 2013

Witaj, przybieglam szybciutko sie przywitac
Podziwiam Wasze ogrody,podgladam i pieje z zachwytu,proszac mojego Zona o zlikwidowanie ulicy i powiekszenie ogrodu Tyle tu fajnych pomyslow jest i roslin,ktore chcialabym miec...tylko miejsca ni hu hu Pozdrawiam z zasniezonej Bawarii
Juzia 14:10, 13 sty 2013

Kasiek ja mam miejsce ale i pomysłu nie mam....tzn nie mogę się zdecydować co chcę
malwes 15:58, 13 sty 2013

Juzia_G napisał(a)
Kasiek ja mam miejsce ale i pomysłu nie mam....tzn nie mogę się zdecydować co chcę

Juzia, to się nie ograniczaj...
A tak na poważnie, rozumiem Was doskonale. Ja zmieniałam koncepcję z 20x chyba....