Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

butterfly 17:20, 24 lut 2014

Juzia, a nie będzie taki murek "sztucznie wyglądał? taki na siłę? i ta wysepka też?
A nie możesz jej dołaczyć do rabaty w rogu?
Chyba że chodzi o to tajne przejście pomiędzy tymi 2 rabatami

ja też bardziej wsparcie duchowe - tu trzeba kogoś kto spojrzy bardziej fachowym okiem....
Juzia 17:26, 24 lut 2014

butterfly napisał(a)
Juzia, a nie będzie taki murek "sztucznie wyglądał? taki na siłę? i ta wysepka też?
A nie możesz jej dołaczyć do rabaty w rogu?
Chyba że chodzi o to tajne przejście pomiędzy tymi 2 rabatami

ja też bardziej wsparcie duchowe - tu trzeba kogoś kto spojrzy bardziej fachowym okiem....

No właśnie o te przejście chodzi. Ja lubię takie zakamarki...tylko ogródek mam mały i dlatego się bojam
Gardenarium 17:32, 24 lut 2014

3 metry to dobra odległość, ja nawet sadzę ciaśniej, one mogą rosnąć w takich celowych "laskach brzozowych'.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:34, 24 lut 2014

A co to świerczki i potem serby? Serby to też świerki, więc co to świerczki?

Instagram Ogrodowiska
Juzia 17:54, 24 lut 2014

Dnusiu nie chciało mi się pisać...hehe.... to żywopłot cięty ze świerków pospolitych. A Serby to serrby
Juzia 17:55, 24 lut 2014

Gardenarium napisał(a)
3 metry to dobra odległość, ja nawet sadzę ciaśniej, one mogą rosnąć w takich celowych "laskach brzozowych'.

Kurczę...trzy metry to dużo To cała wysepka będzie miała 3x4 gdzieś...
justi 19:12, 24 lut 2014

Hej Juzialku I u Ciebie też juz planowanie widzę. Mi podoba się ta wersja ze zdjęcia jak worek leży sam, tzn żeby tej rabaty nie łączyć z kołem żwirowym tylko ładnie wyprofliowac równolegle do linii trawnika w narożniku i zrobić taka wysepkę na tarwniku, beż łączenia. To tylko taka podpowiedź, ale sama najlepiej widzisz i wiesz co będzie lepsze.
Juzia 19:26, 24 lut 2014

justi napisał(a)
Hej Juzialku I u Ciebie też juz planowanie widzę. Mi podoba się ta wersja ze zdjęcia jak worek leży sam, tzn żeby tej rabaty nie łączyć z kołem żwirowym tylko ładnie wyprofliowac równolegle do linii trawnika w narożniku i zrobić taka wysepkę na tarwniku, beż łączenia. To tylko taka podpowiedź, ale sama najlepiej widzisz i wiesz co będzie lepsze.

Hmmm... a o tym nie pomyślałam
Nie wiem tylko czy nie za mała ta wyspa będzie dla trzech brzóz...
Znów mus polatać z wężem
Jagodaa 19:41, 24 lut 2014

Juzia, weź jeszcze pod uwagę wybieranie brzozowych liści ze żwirku... Ja po konsultacjach z dziewczynami wybiłam sobie żwirowe rabaty w sąsiedztwie brzóz z głowy.
Juzia 19:49, 24 lut 2014

Jagodaa napisał(a)
Juzia, weź jeszcze pod uwagę wybieranie brzozowych liści ze żwirku... Ja po konsultacjach z dziewczynami wybiłam sobie żwirowe rabaty w sąsiedztwie brzóz z głowy.

Ale brzozy nie podlegają nawet dyskusji Trudno...będę wybierać liście choćby po jednym
No i tam rabat żwirowych nie ma...tylko koło ogniskowe, to trochę łatwiej. Tak sobie wmawiam

Ja się dylematuję jaki kształt wyspy i czy podwyższona czy nie i czy z murkiem lub bez. Ale wyspa z brzozami musi być