Nie zachęcam ale również i nie zniechęcam do tego co narysowałam .....Nad wszystkim da się zapanować o ile chęci są ...... Dlaczego tak piszę .... U siebie przy wyjściu z domu mam zaplanowane rabaty po jednej i drugiej stronie .... Miałam dylematy co ze spadajacym śniegiem z dachu lub odśnieżaniem schodów głównych ....z tym sobie poradziłam , przy odrobinie dobrej woli wystarczyło śnieg przerzucać w inne miejsce. Moi chłopcy zostali dokładnie poinstruowani gdzie i w jakich ilościach .... W tym sezonie to się sprawdziło ......
Cisy można przycinać na wysokość jaka Ci najbardziej odpowiada , kul bukszpanowych nie komentuję również .... Zamiast rh można posadzić same kule cisowe które są mocno ukrzewione i nie sądzę aby cokolwiek im groziło.... Można je podsadzić runianką natomiast cisy kolumnowe można podsadzić trzmieliną .... Będzie delikanie i subtelnie ..... Z całą resztą możesz szaleć w innych częściach ogrodu ....tzn z miskantami i thujami.... Chodzi o wygląd Twojego przedogródka który moim zdaniem ma być minimalistyczny w kolorze i nasadzeniach .....(brałam pod uwagę elewację zewnętrzną budynku)
W tym małym kąciku przy garażu można powtórzyć nasadzenie z cisem kolumnowym oraz trzmieliną .....
a tak sobie to opisałam i nie musisz wcale a wcale się z tym zgadzać to jest moja sugestia ..... tyle z mojej strony. Może ktoś coś innego wymyśli
Co do wątpliwości , każdy je ma

pozdrawiam