Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 16:50, 12 mar 2012

Dobra...znowu wyjaśniam
Śnieg z dachu spada tylko od frontu i spada go dużo, więc poszaleć się nie da. Moje Rh cudem przeżyły, ale to jeszcze maleństwa
Zresztą front już jest zaplanowany, zatwierdzony i się podoba Będzie dywan z trzmielin, stożek i kule.

Bocznej rabaty od frontu aż tak nie widać, więc do przedogródka jej nie zaliczam, dlatego mogłaby być już trochę inna, swobodniejsza Jakoś trawy mi tam bardzo pasują.
Z kształtem tej rabaty największe problemy przez opaskę dookoła domu i zaokrąglone schody.

Syla
Linii prostych nie będzie, bo mój M. się w końcu zdecydował

justi
Tylko nie spirala
Juzia 16:52, 12 mar 2012

Hahaha... to ja namieszałam
Ale tak jak Irenka pisała....pomału wszystko zaczyna się klarować
justi 16:54, 12 mar 2012

Może być cokolwiek innego co lubisz, np stożek z cisa też by pasował. Nie podobają Ci się spirale?
Tak mi sie skojarzyło, że tam coś wysokiego pasuje w ten narożnik domu. W ogóle to wszystkie koncepcje są fajne , ale Tobie najbardziej musi pasować
Juzia 16:59, 12 mar 2012

Kształt rabat mniej więcej taki jak nabazgrałam poniżej.
Tylko jeszcze te ścieżki po obu stronach altany mnie rażą. Chcę tam dać żwirek, bo podejrzewam częste wędrówki...jak nie na ławkę przy ciurkadełku (kółko po prawej), to na huśtawkę (kółko po lewej). Oczywiście w żwirku roślinki też można 'powtykać'.
Kanciasty będzie sam przód.
Juzia 17:06, 12 mar 2012

justi napisał(a)
Może być cokolwiek innego co lubisz, np stożek z cisa też by pasował. Nie podobają Ci się spirale?
Tak mi sie skojarzyło, że tam coś wysokiego pasuje w ten narożnik domu. W ogóle to wszystkie koncepcje są fajne , ale Tobie najbardziej musi pasować

Jakoś spirale mi nie podchodzą. Nie wiem czemu... Stożki, kule, sześciany nawet i walce, ale nie spirale
W narożnik pasuje coś wyższego, tylko trzeba dobrze wcelować, żeby mi widoku z jadalni nie przysłoniło
Bogdzia 17:07, 12 mar 2012

Mnie się bardzo podoba ale ja sie na projektowaniu nie znam .
justi 17:08, 12 mar 2012

No to jest już jasność jaśnista, hehe
Czyli Twój kształt zaokrąglony ładnie się wpasuje do tej rabaty na przeciw. A trawnik w tym miejscu utworzy jakby "rzekę" jak ja to nazywam. Nie wiem czy to zrozumiale ujęłam.
Juzia 17:13, 12 mar 2012

justi napisał(a)
No to jest już jasność jaśnista, hehe
Czyli Twój kształt zaokrąglony ładnie się wpasuje do tej rabaty na przeciw. A trawnik w tym miejscu utworzy jakby "rzekę" jak ja to nazywam. Nie wiem czy to zrozumiale ujęłam.

Ujełaś super przejrzyście
Lubię takie rzeczki trawnikowe i dlatego wyszło jak wyszło.
No to się rozumiemy!!!

To teraz mi pomóż rozplanować tam roślinki
justi 17:19, 12 mar 2012

Mi osobiście podoba się minimalizm. Lepiej mniej czyli dwa, trzy gatunki + stożki, kulki.
Zaraz się wrócę do projekciku i jeszcze polukam.
Mala_Mi 17:20, 12 mar 2012

Osiołkowi w żłobie dano...