Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Jagodaa 20:32, 26 mar 2014

Juzia, jeśli masz zamiar robić skrzynki, to pamiętaj, żeby sprawdzić, czy farba/impregnat do malowania nadaje się do tego celu, tzn, czy żywność może mieć kontakt z tym preparatem .
Juzia 20:35, 26 mar 2014

Wieloszko o tu

Ale to było dawno i nie prawda

Teraz mam połowę i jakoś fotek nie bardzo, bo otoczenie nigdy nie było ciekawe

Te są jakieś karłowe...ale nie znam nazwy.

Juzia 20:43, 26 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Juzia, jeśli masz zamiar robić skrzynki, to pamiętaj, żeby sprawdzić, czy farba/impregnat do malowania nadaje się do tego celu, tzn, czy żywność może mieć kontakt z tym preparatem .

Oj...to tylko plany. Wcześniej jak za rok to na pewno tego tematu nie ruszę. Ale zaplanowane musi być...żeby reszta miała swoje miejsce
Joaska 22:50, 26 mar 2014

Justyś i jedno i drugi miejsce ok, teraz poobserwuj słoneczko jak operuje ... pomysł skrzyń koło altany całkiem fajny ...
Juzia 18:23, 28 mar 2014

Zrobiłam kanciki...w 1/3 może. Ciężko to u mnie idzie, bo perzowisko. Nóż do kantów nie chce się wbijać, później muszę wybierać perz włażący metr w rabatę... Ale efekt jakiś widać

Wsadziłam do największych donic bukszpany. W końcu prawdziwne, nie żadne plastikowe.
Donice ładnie ociepliłam i do każdej włożyłam po cztery bukszpanowe krzaczki. Kulka nijak z tego nie wyszła, ale zaczątek jest

Do trzech średnich donic wsadziłam carexy buchananii. Kiepsko na razie wyglądają...muszę podlać jakimś florovitem...czy cuś

Do najmniejszych dwóch poszły hortensje ogrodowe z tamtego roku. Coś puściły, więc chyba żyją

Jakieś drobne poprawki przy żurawkach zrobiłam, coś poprzesadzałam drobnego i to chyba wszystko.

Jutro dorzucam korę, bo coś mi ją chyba zjadło Ubywa i ubywa.

Sebek 18:48, 28 mar 2014

Kory niestety po zimie zawsze jest mało... Kiedyś się tym przejmowałem i uzupełniałem, ale teraz wisi mi to Jednak u mnie chwasty powoli nie mają już gdzie rosnąć, tak poupychane mam badyle na rabatach
aga_szsz 19:28, 28 mar 2014

a zdjęcia gdzie???
gusiarz 19:46, 28 mar 2014

Aga ty latasz po wątkach, a ja w gości do ciebie przyszłam.... w okieneczko puk, puk, puk... a tam glucha cisza ...

Justyś...wiesz... do liściowych np. sałaty, szpinak i takie tam dużo słońca nie trzeba, ale jeśli coś owocującego.... oj to namierzaj gdzie jest go najwięcej.
Welka 19:52, 28 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Zrobiłam kanciki...w 1/3 może. Ciężko to u mnie idzie, bo perzowisko. Nóż do kantów nie chce się wbijać, później muszę wybierać perz włażący metr w rabatę... Ale efekt jakiś widać

U mnie dokładnie to samo, już myślałam, że nóż do kantów mam slaby, ale Kondzio był, sprawdził i orzekł, że jest dobry. Tylko jakoś czasu brakuje i nie mam kiedy tego zrobić.
Pozdrawiam
Juzia 20:58, 28 mar 2014

Sebek napisał(a)
Kory niestety po zimie zawsze jest mało... Kiedyś się tym przejmowałem i uzupełniałem, ale teraz wisi mi to Jednak u mnie chwasty powoli nie mają już gdzie rosnąć, tak poupychane mam badyle na rabatach

No ale u Ciebie to busz jest. U mnie morze kory