Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 11:05, 05 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

...o to coś zupełnie jak ja... ale już wena powoli powraca

Wkurzona jestem na miseczniki - "objawiły" się na moich Danicach

Pozdrawiam Juzia!

Ja wolę nie sprawdzać, bo mam wszystkie plagi egipskie. A nawet więcej
Grzyb, mszyce, gąsienice, przędziorki, pędraki, miseczniki, koty a teraz jeszcze nornice!!!! Zjadają mi małe serby
Jestem załamana i się zastanawiam czy tego nie rzucić w cholerę... posieję wszędzie trawę
Jagodaa 11:23, 05 cze 2014

Oj, ale ponuro... Przestań, zwątpienie przejdzie. Fakt, szkodniki potrafią dobić, sama to doskonale wiem, ale w końcu zwalczymy ten wysyp i znów będzie ok. Głowa do góry, a o samym trawniku nawet nie myśl! Poza tym, musiałabyś i w tym przypadku walczyć - z perzownikiem, hehe .
gierczusia 19:25, 05 cze 2014

bociek napisał(a)
Juzia, prosze zrob komplet badan. To nie jest normalne, ze lapie Cie infekcja za infekcja Cos Ci sieje spustoszenie w organizmie i trzeba to wylapac. Kurde no

I może Bociusia ma rację .. Choć w sumie lepiej ,żeby jej nie miała....

Ściskam
gierczusia 19:30, 05 cze 2014

Juzia_G napisał(a)

Ja wolę nie sprawdzać, bo mam wszystkie plagi egipskie. A nawet więcej
Grzyb, mszyce, gąsienice, przędziorki, pędraki, miseczniki, koty a teraz jeszcze nornice!!!! Zjadają mi małe serby
Jestem załamana i się zastanawiam czy tego nie rzucić w cholerę... posieję wszędzie trawę

Juźka .. Proszem Ciem ... Większość nas walczy z jakimś paskudztwem .. Ja juz nawet siły ńie mam na pisanie o tych piiprzonych opuchlakach , a walka z nimi kompletnie może kieszeń wyczyścić , bo jedna dawka larvanemu na mój mikro to jest stówa ... I uwierz mi ,że nawet potrójne zastosowanie nie działa na 100% .. Więc Kofffana walnij zdrowaśke ,ze tych czarnym mend nie masz .... Wszytsko inne opanujesz , a na kota sąsiadki to Ci wylizinguje pistolet do asg i będziesz w czorta kulkami plastikowymi strzelać
Juzia 20:28, 05 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Oj, ale ponuro... Przestań, zwątpienie przejdzie. Fakt, szkodniki potrafią dobić, sama to doskonale wiem, ale w końcu zwalczymy ten wysyp i znów będzie ok. Głowa do góry, a o samym trawniku nawet nie myśl! Poza tym, musiałabyś i w tym przypadku walczyć - z perzownikiem, hehe .

Siły mnie opuszczają...
Muszę poczekać na lepsze czasy.
Juzia 20:31, 05 cze 2014

gierczusia napisał(a)

Juźka .. Proszem Ciem ... Większość nas walczy z jakimś paskudztwem .. Ja juz nawet siły ńie mam na pisanie o tych piiprzonych opuchlakach , a walka z nimi kompletnie może kieszeń wyczyścić , bo jedna dawka larvanemu na mój mikro to jest stówa ... I uwierz mi ,że nawet potrójne zastosowanie nie działa na 100% .. Więc Kofffana walnij zdrowaśke ,ze tych czarnym mend nie masz .... Wszytsko inne opanujesz , a na kota sąsiadki to Ci wylizinguje pistolet do asg i będziesz w czorta kulkami plastikowymi strzelać

Jakby Ci nornice 20 serbów podgryzły od dołu to byś na opuchlaki inaczej patrzyła
aga_szsz 21:37, 05 cze 2014

Ja właśnie wróciłam ze zwalczania swoich plag na cicie Koszmarnie to wygląda i obawiam się, że to będzie walka przegrana dla mnie...
Jeszcze połowa mi została do spryskania.

Nie zazdroszczę tego całego paskudztwa, ale walcz!

I do jakiegoś wracza się wybierz, bo za często smarkasz

Buziaki.
beta 22:01, 05 cze 2014

hejka

Juziunia...głowa do góry...weź się za te nornice...ja też mam...myślałam, że wylewu dostanę jak zobaczyłam moją nową rabatę całą 'zaoraną'....pełno tuneli...dziur....masakra...kupiłam czosnku z duuuużych ilościach i powsadzałam w tunele....i powiem Ci nie zapeszając, ze jest spokój...w razie W na półce stoi również środek z marketu, ale wolałbym go nie stosować...
życzę Ci kochana szybkiego powrotu do formy...nie pozwól żeby jakieś cholerstwa popsuły Ci frajdę z posiadania pięknego ogrodu...

buziaki
Juzia 21:42, 06 cze 2014

aga_szsz napisał(a)
Ja właśnie wróciłam ze zwalczania swoich plag na cicie Koszmarnie to wygląda i obawiam się, że to będzie walka przegrana dla mnie...
Jeszcze połowa mi została do spryskania.

Nie zazdroszczę tego całego paskudztwa, ale walcz!

I do jakiegoś wracza się wybierz, bo za często smarkasz

Buziaki.

Ja mam miseczników ogrom...ale jakoś nie widzę żeby cisy przez nie cierpialy. Spryskam jak się wyrobię....kiedyś

Mszyce, gąsienice zniknęły. Rdza na wierzbach...innego grzyba dziś nie zauważyłam.

Chwasty w 1/3 opanowane. Jutro kolejne 1/3

Z psychiką lepiej...reszta kuleje. Kaszel mnie męczy niemiłosiernie...ale dam radę!

Buziaki!

Juzia 21:48, 06 cze 2014

beta napisał(a)
hejka

Juziunia...głowa do góry...weź się za te nornice...ja też mam...myślałam, że wylewu dostanę jak zobaczyłam moją nową rabatę całą 'zaoraną'....pełno tuneli...dziur....masakra...kupiłam czosnku z duuuużych ilościach i powsadzałam w tunele....i powiem Ci nie zapeszając, ze jest spokój...w razie W na półce stoi również środek z marketu, ale wolałbym go nie stosować...
życzę Ci kochana szybkiego powrotu do formy...nie pozwól żeby jakieś cholerstwa popsuły Ci frajdę z posiadania pięknego ogrodu...

buziaki

Nornice chwilowo moją najgorszą zmorą. Ja poszłam od razu po bandzie i rozsypałam im do dziur jakieś różowe granulki...ale nie wiem czy to zadziałało. Chyba nie bardzo.
Jutro kupię jeszcze niebieskie granulki...jak znajdę.
A jak to nie podziała to.... osikam im te tunele ciepłym moczem. Ponoć działa, ale nie bardzo mi się uśmiecha wąchać to w ciepłe dni Drażnią mnie te tunele okropnie!!! Serby od dołu brązowe

Dzięki Beatko za wsparcie!
Juziam