Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 16:41, 07 sie 2014

beta napisał(a)

też tak będziemy robić

To już nas sporo się zebrało
Baraga, Syla, ja, Ty
Ja to pewnie na końcu się za to wezmę...hehe
Gardener27 18:16, 07 sie 2014

Rozplenice są dużo większe niż masz je na tym etapie Moje japońskie siegają do 0,5 m i z roku na rok sa coraz większe i gęstsze Jak mają dobre podłoże to ciężko coś między nimi posadzić bo zaduszą

Co to za odmiana rh ? Ja chyba bym tą obwódkę z buksów zostawił i pociągnął dalej do różanki a hosty też byś tam wsadziła tylko z tych mniejszych odmian

Pytanie gwóźdź programu Czy wybrałaś już róże ?
Juzia 18:37, 07 sie 2014

Gardener27 napisał(a)
Rozplenice są dużo większe niż masz je na tym etapie Moje japońskie siegają do 0,5 m i z roku na rok sa coraz większe i gęstsze Jak mają dobre podłoże to ciężko coś między nimi posadzić bo zaduszą

Co to za odmiana rh ? Ja chyba bym tą obwódkę z buksów zostawił i pociągnął dalej do różanki a hosty też byś tam wsadziła tylko z tych mniejszych odmian

Pytanie gwóźdź programu Czy wybrałaś już róże ?

I teraz mam problem co z tymi rozplenicami zrobić Czy przesadzić dalej od trawnika...ale zostawić? Czy przesadzić w ogóle w inne miejsce a tu zamówić mniejsze?
Tam chyba podłoże dobre, bo wszystko takie mega porosło od wiosny

Rh Cunningham's White Obwódka super...tylko mi szkoda buksów, bo śnieg tam spada z dachu. Mocno spada. Dużo i czasem ciężki, bo mokry, a czasem to nawet zamarznięte bryły spadają Gdyby nie to to bym zostawiła i nawet by konweniowało właśnie z różanką, bo bym sobie pociągnęła dalej i już

Roże będą The Fairy. I może dorzucę Ashamed Fairy lub Lovely Fairy. Ale jeszczę się zastanawiam.
Gardener27 18:59, 07 sie 2014

Juzia_G napisał(a)

I teraz mam problem co z tymi rozplenicami zrobić Czy przesadzić dalej od trawnika...ale zostawić? Czy przesadzić w ogóle w inne miejsce a tu zamówić mniejsze?
Tam chyba podłoże dobre, bo wszystko takie mega porosło od wiosny

Rh Cunningham's White Obwódka super...tylko mi szkoda buksów, bo śnieg tam spada z dachu. Mocno spada. Dużo i czasem ciężki, bo mokry, a czasem to nawet zamarznięte bryły spadają Gdyby nie to to bym zostawiła i nawet by konweniowało właśnie z różanką, bo bym sobie pociągnęła dalej i już

Roże będą The Fairy. I może dorzucę Ashamed Fairy lub Lovely Fairy. Ale jeszczę się zastanawiam.

Rozplenice przesadziłbym do tyłu bo dadzą fajne tło do wyeksponowania czegoś z przodu najlepiej kwitnącego

Szkoda tej obwódki bo bardzo ładna Można by sie pokusić o zamontowanie drabinek na dachu ale chyba nie przez tych fachowców A przy różance nie bedzie kłopotu ze śniegiem ?

Nie chce mącić ale nie wiem czy będziesz zadowolona z tych róż Ja mam Red Fairy i nie zachwycają
ewa004 19:07, 07 sie 2014

Różanka ala Ewcia
Dobre
beta 19:36, 07 sie 2014

jak jeżówki?...rosną?...moje dwie sadzonki z tego roku będą kwitły...jestem ciekawa czy powtórzą cechy matki
Mathildis 19:44, 07 sie 2014

Juzia_G napisał(a)
(...)
Przy okazji widać mój perzownik. Całkiem go wypaliło
Zastanawiam się czy to nie pędraczki pomogły mu się tak ususzyć. Dzisiaj jak poszerzałam rózankę to znalazłam dwa wielkie i pełno małych

jak wrzucisz zdjęcia pedraczkow to Ci powiem czy zjadły Ci perzownik tylko wstaw u mnie linka bo siem wakacjuje i słabo z netem tutaj a potem szukać będę musiała...
Juzia 19:49, 07 sie 2014

Gardener27 napisał(a)

Rozplenice przesadziłbym do tyłu bo dadzą fajne tło do wyeksponowania czegoś z przodu najlepiej kwitnącego

Szkoda tej obwódki bo bardzo ładna Można by sie pokusić o zamontowanie drabinek na dachu ale chyba nie przez tych fachowców A przy różance nie bedzie kłopotu ze śniegiem ?

Nie chce mącić ale nie wiem czy będziesz zadowolona z tych róż Ja mam Red Fairy i nie zachwycają

Rzplenice są na elipsie Tam raczej "tyłu" nie ma Czyli w ogóle w inne miejsce je dać?

Oj moim "fachowcom" to ja podziękuję. Zresztą nie sądzę żeby drabinki za wiele pomogły. Jak śniegu dowali pół metra, to i tak spadnie...nawet z drabinkami.

Nad różanką jest balkon

A czemu nie jesteś zadowolony???
Mi głównie chodzi o to żeby były niskie.
Juzia 19:50, 07 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Różanka ala Ewcia
Dobre

Nooo
Juzia 19:51, 07 sie 2014

beta napisał(a)
jak jeżówki?...rosną?...moje dwie sadzonki z tego roku będą kwitły...jestem ciekawa czy powtórzą cechy matki

Żyją, rosną słabo...ale rosną
Najgorzej, że będę musiała je przesadzić

Ale to za jakiś czas...