Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 20:44, 07 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Widzę, że rabata podokienna już w opałach . Fajnie, że znów działasz z zapałem, trzymam kciuki za zmiany!

Dzięki!!! Kciuki się przydadzą, bo na różach się nie znam ni w ząb. I jeszcze fachowcy muszą się streszczać z balkonem. Oby szybko

Jutro ciąg dalszy poszerzania. Przygotowuję się powoli do pierwszego oprysku "R"
Juzia 20:52, 07 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Aaaa, i brzozowa rabata ładnie wygląda, wszystko się pięknie zadomowiło.

Noooo... tam wszystko ładnie rośnie!!! To chyba dzięki tej górce usypanej w tamtym roku z darni. Trochę się przekompostowało, perz wybrłam ręcznie, nadwyżkę Żon wywiózł, a to co zostało to samo dobro

Juzia 20:56, 07 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...szkoda tych buksów przed rodkami bo fajnie tam pasuja, jak jeszcze podrosną to już miodzio by było...ja mam ten sam problem i myślę nad zbudowaniem z kratownicy takiego tunelu ochronnego przed spadającym śniegiem...pod róże oczywiście obornik... a...jeszcze...ja bym już obcieła brzózce jak Ci zależy - to wytrzymała bestia...

Też się zastanawiam nad ustawianiem płotków nad buksami...tylko jak to będzie wyglądało??? Do zimy jeszcze trochę czasu na przemyślenia mam

Obornik??? A skąd ja wezmę obornik? Mus poszukać gdzieś na wiosce... hehe

Mówisz, że już je ciachać???? Ale ja bym musiała tak po pięć gałęzi im ciąć? Mogę teraz? Serio, serio ?
baraga1904 21:02, 07 sie 2014

Juzia_G napisał(a)

Też się zastanawiam nad ustawianiem płotków nad buksami...tylko jak to będzie wyglądało??? Do zimy jeszcze trochę czasu na przemyślenia mam

Obornik??? A skąd ja wezmę obornik? Mus poszukać gdzieś na wiosce... hehe

Mówisz, że już je ciachać???? Ale ja bym musiała tak po pięć gałęzi im ciąć? Mogę teraz? Serio, serio ?

...to musi byc gustownie zrobione, marzą mi się kute...zobaczymy...
...ciachnij dwie i poczekaj tydzień - dwa jak drzewo reaguje...potem znowu coś...skoro bardzo Ci zależy...ale skoro chcesz zgodnie ze sztuką ogrodniczą to najlepiej wtedy kiedy drzewo śpi...ja ciachałam swoją brzozę w lipcu - robiłam z niej prasol...już sporo odrosła... brzoza to naprawdę mega wytrzymałe drzewo...
ewa004 21:28, 07 sie 2014

Juzia_G napisał(a)

Gdzie lawenda??? U mnie nie będzie lawendy
Ale jakiś smaczek do róż chcę dodać...

No wiem babo że Ty nie będziesz miała lawendy ja mówię że mi się tak podoba ....no i że ja tak mam
A co dodasz do róż ?
Monika ma chyba werbenkę i tez ładnie wygląda .
ewa004 21:34, 07 sie 2014

Pomyśl może jednak zabezpieczysz te buksiki przed sniegiem ?
One tak ładnie tam pasują
W sumie parę miesięcy ze śniegiem w najgorszym wypadku może być ..a reszta piękne zielone buksiki

Możesz taki tunel ogrodniczy zakładać,przeważnie na ogórki się takie cosik zakłada
A teraz w Mai było pokazane jak takimi tunelami zabezpieczają lawendę na plantacji ..pomyśl bo buksiki ładnie tam wyglądają
Syla 21:40, 07 sie 2014

hehehehe poszerzanie rabatek mniej koszenia .... Mega te rozplenice ... Rozrosły się te rośliny u Ciebie ... a jak skończysz przesadzać to dopiero zobaczysz
Juzia 21:41, 07 sie 2014

baraga1904 napisał(a)

...to musi byc gustownie zrobione, marzą mi się kute...zobaczymy...
...ciachnij dwie i poczekaj tydzień - dwa jak drzewo reaguje...potem znowu coś...skoro bardzo Ci zależy...ale skoro chcesz zgodnie ze sztuką ogrodniczą to najlepiej wtedy kiedy drzewo śpi...ja ciachałam swoją brzozę w lipcu - robiłam z niej prasol...już sporo odrosła... brzoza to naprawdę mega wytrzymałe drzewo...

Kute??? No proszę
Ja to takie zwykłe płotki antypsowe myślałam ustawić pod kątem

Jutro się przyczaję na jedną brzozę
Juzia 21:45, 07 sie 2014

ewa004 napisał(a)

No wiem babo że Ty nie będziesz miała lawendy ja mówię że mi się tak podoba ....no i że ja tak mam
A co dodasz do róż ?
Monika ma chyba werbenkę i tez ładnie wygląda .

Wiem babo, że tak masz MI też się z lawendą podoba...ale lawendę będę miała naprzeciwko

O werbence myślałam właśnie, bo wysoka...ale intensywnie myślę o liatrach. Tylko czy by pasowały do róż i miskantów???

Juzia 21:47, 07 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Pomyśl może jednak zabezpieczysz te buksiki przed sniegiem ?
One tak ładnie tam pasują
W sumie parę miesięcy ze śniegiem w najgorszym wypadku może być ..a reszta piękne zielone buksiki

Możesz taki tunel ogrodniczy zakładać,przeważnie na ogórki się takie cosik zakłada
A teraz w Mai było pokazane jak takimi tunelami zabezpieczają lawendę na plantacji ..pomyśl bo buksiki ładnie tam wyglądają

Wiem, że ładnie! Bardzo ładnie..nawet bym powiedziała
Tunel to nic nie da, bo jak śnieg ciężki to i tak rozgniecie.
To musi być coś mocnego na całej długości.. mam pomysła, ale sama nie wiem.
Jutro może przetestuję jak by to wyglądało