Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 19:54, 07 sie 2014

Mathildis napisał(a)

jak wrzucisz zdjęcia pedraczkow to Ci powiem czy zjadły Ci perzownik tylko wstaw u mnie linka bo siem wakacjuje i słabo z netem tutaj a potem szukać będę musiała...

To na bank pędraki chrząszczy... niszczylistka u mnie dwa lata z rzędu urzędowała i te duże to stare, a małe to pewnie z tamtego roku...albo z tego?
One zżerają trawniki...tylko się zastanawiam czy taka ilość może wtrąbić cały trawnik?
A perz one jedzą czy tylko trawę???

Zdjęcia niestety nie mam. Rozgniatałam je na bieżąco

Gardener27 19:59, 07 sie 2014

Juzia_G napisał(a)

Rzplenice są na elipsie Tam raczej "tyłu" nie ma Czyli w ogóle w inne miejsce je dać?

Oj moim "fachowcom" to ja podziękuję. Zresztą nie sądzę żeby drabinki za wiele pomogły. Jak śniegu dowali pół metra, to i tak spadnie...nawet z drabinkami.

Nad różanką jest balkon

A czemu nie jesteś zadowolony???
Mi głównie chodzi o to żeby były niskie.

Rozplenice albo przenieś w inne miejsce albo daj im rosnąć i dopiero jak Cię wkurzą na maxa to przesadzisz Niektóre decyzje muszą nabrać mocy urzedowej

Ja Red Fairy mam pierwszy rok Sadziłem na wiosnę i nie maja zwartego pokroju tylko strasznie mi wybijają pojedyncze i długie pędy z kwiatami ale dzisiaj widziałem w ogródku Anitki The Fairy i jest piękna bardzo podobna do Bonicy
Juzia 20:03, 07 sie 2014

Gardener27 napisał(a)

Rozplenice albo przenieś w inne miejsce albo daj im rosnąć i dopiero jak Cię wkurzą na maxa to przesadzisz Niektóre decyzje muszą nabrać mocy urzedowej

Ja Red Fairy mam pierwszy rok Sadziłem na wiosnę i nie maja zwartego pokroju tylko strasznie mi wybijają pojedyncze i długie pędy z kwiatami ale dzisiaj widziałem w ogródku Anitki The Fairy i jest piękna bardzo podobna do Bonicy

To dam im (rozplenicom) się rozrosnąć...bo w sumie to i tak czasu na ich przesadzanie nie mam

A no widzisz...ładna The Fairy Myślę, że jak będzie obwódka bukszpanowa i gęsto róże to będzie ok
ewa004 20:18, 07 sie 2014

Na pewno będzie
Takie zestawienie roślin dla mnie przesśliczne ,a do tego jeszcze lawenda ...hmmmm ...miodzio
leon60 20:19, 07 sie 2014

Broń Boże nie przesadzaj rozplenić ! tak jest super
Juzia 20:32, 07 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Na pewno będzie
Takie zestawienie roślin dla mnie przesśliczne ,a do tego jeszcze lawenda ...hmmmm ...miodzio

Gdzie lawenda??? U mnie nie będzie lawendy
Ale jakiś smaczek do róż chcę dodać...
Juzia 20:33, 07 sie 2014

leon60 napisał(a)
Broń Boże nie przesadzaj rozplenić ! tak jest super

Na razie wygląda ok

Się zastanawiam kiedy mogę brzozom dolne gałęzie wyciepać????
Wie ktoś?
Jagodaa 20:41, 07 sie 2014

Widzę, że rabata podokienna już w opałach . Fajnie, że znów działasz z zapałem, trzymam kciuki za zmiany!
Jagodaa 20:42, 07 sie 2014

Aaaa, i brzozowa rabata ładnie wygląda, wszystko się pięknie zadomowiło.
baraga1904 20:43, 07 sie 2014

...szkoda tych buksów przed rodkami bo fajnie tam pasuja, jak jeszcze podrosną to już miodzio by było...ja mam ten sam problem i myślę nad zbudowaniem z kratownicy takiego tunelu ochronnego przed spadającym śniegiem...pod róże oczywiście obornik... a...jeszcze...ja bym już obcieła brzózce jak Ci zależy - to wytrzymała bestia...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies