Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Ani

W ogródku Ani

annawu 20:33, 22 lis 2013

Margarete napisał(a)
Aniu, pierwszy raz do ciebie zagladam, masz cudnie !!
Nie wiem sama co najpierw podziwiać, czy ogrom roslin i ich rozmaitość, czy twoja wiedze na ich temat, czy może rzadkie odmiany które widze u ciebie pierwszy raz, a może cudowne rozsady które robisz sama i piękne chryzantemki w donicach, zauroczyły mnie jeszcze twoje komozycje z carrexami forsted i stipami..........szczególnie że jak czytałam sama je wyhodowałas z nasion......
Piekny ogród, cudne rabaty zapełnione kolorami, olbrzymia wiedza i umiejetności.....chyle czoła.
Na pewno jeszcze nie raz tu wpadne do ciebie
Pozdrawiam !

Chetnie sama kupiłabym, też nasiona tych carrexów i stipy - czy masz jakies stałe miejsce na all gdzie kupujesz i mogłabys na pryw mi napisac ? oraz jak z nimi postepować, kiedy wysiać itd.. byłabym bardzo wdzieczna

Małgosiu dzięki za tyle pochwał wedle moich roślinek i moich u.....

Dużo roślinek kupuję na targach i w sklepach internetowych, a najwięcej produkuję sama z nasionek,
nasionka kupuję w Vitroflorze i wyszukuję w sieci, a nasiona trawek mix. udało mi się kupić na all. u 'Motylka 305' Bawię się w wysiewanie nasionek bo mam foliałkę 6 na 12 i w dodatku mam w niej zamontowane 'centralne ogrzewanie, i tak w połowie lutego zaczynam już w niej urzędować.

Wysiewam różne kwiatuszki jedno i wieloletnie a tak że warzywa, seler, porę i wszystkie kapustne
i wszystkie nasionka jakie wpadną mi do ręki

annawu 20:38, 22 lis 2013

an_tre napisał(a)
Aniu cudowne są twoje letnie wspomnienia
czas zatrzymany w kadrze umila nam listopadowe ponurackie dni
dziękuję

Witaj Aniu, wspomnienia letnie zawsze miło wspominać, u mnie lato tak szybko minęło, że nawet tu mało zdjęć wstawiałam, może teraz nadrobię
annawu 20:47, 22 lis 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Pokazuj fotki...pokazuj....lubię oglądać Twoje obrazki.
Widzę,że już pookrywałaś gałązkami,ja też.

Bogusiu, zapowiadają do niedzieli jeszcze względną pogodę, więc muszę się spieszyć z tymi pracami w ogrodzie jestem i byłam z tym do tyłu, to przez te chryzantemy i byłam, też nie zdolna do pracy przez dwa tygodnie Dzisiaj jeszcze otrzymałam ostatnie sadzonki traw, które musiałam powsadzać do ziemi
bogumila 20:53, 22 lis 2013

annawu napisał(a)

Bogusiu, zapowiadają do niedzieli jeszcze względną pogodę, więc muszę się spieszyć z tymi pracami w ogrodzie jestem i byłam z tym do tyłu, to przez te chryzantemy i byłam, też nie zdolna do pracy przez dwa tygodnie Dzisiaj jeszcze otrzymałam ostatnie sadzonki traw, które musiałam powsadzać do ziemi
Zabawę z trawkami dopiero zaczynam i dlatego obserwuję wszelkie porady.Rabaty wyglądają świetnie...pomimo jesieni.
Bogdzia 21:28, 22 lis 2013

Aniu piękne letnie zdjecia i te z mchem również . Podziwiam porządek u Ciebie , nie mam pojęcia jak dajesz radę tak wszystko pięknie wypielic . Mam pytanie co to jest tak ciemno kwitnące na pierwszym planie ? , z tyłu też tą roślinke widzę. Lubię takie ciemne kolory ale nie wiem co to jest.

annawu napisał(a)

bogumila 21:34, 22 lis 2013

...kosmos bylinowy.U mnie nadmiernie się wyciągał.Twoje trzymają się bez podpórek?
monteverde 21:40, 22 lis 2013

E to chyba chaber
bogumila 21:48, 22 lis 2013

monteverde napisał(a)
E to chyba chaber
...teraz mam wątpliwości...szkoda,ze fotka z daleka...
annawu 21:52, 22 lis 2013

Bogdziu, Bogusiu, Ania ma rację, to jest chaber Black Ball, sam się rozsiewa, z nim tak jest jak z kosmosem, raz wsadzisz i co roku się już pojawia.
bogumila 21:56, 22 lis 2013

annawu napisał(a)
Bogdziu, Bogusiu, Ania ma rację, to jest chaber Black Ball, sam się rozsiewa, z nim tak jest jak z kosmosem, raz wsadzisz i co roku się już pojawia.
Wiedza Ani jest wielka....chylę czoła....chaber ma piękny kolor ..i taki krzaczasty pokrój,uszczknęłaś?