Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Ani

W ogródku Ani

annawu 21:35, 27 sty 2014

monteverde napisał(a)
Trzeba próbowaćtrzeba było je w tunelu zadołować aż po "czubek głowy"

Mam warunki do siania i wolę co roku je siać niż próbować je przechować
GorAna 21:43, 27 sty 2014

Aniu, jak tam ...dużo śniegu u Ciebie?
Bogdzia 21:51, 27 sty 2014

Spytałam u siebie ale u Ciebie też spytam , jak dwno temu sadziłas te Zemble? , bo jeśli są bardzo młode to okrywaj a jeśli już starsze to spróbuj raz nie okryc i zobaczysz jak zareaguja , w najgorszym razie nie zakwitną częściowo ale juz będziesz wiedziala czy musisz je okrywac czy wytrzymują. Jeśli nie sa to młodziutkie roślinki to krzakom wielka krzywda stac się nie powinna no chyba ze bedą jakieś ekstremalne warunki długo ostre słońce albo mrozy ponad 30 stopni bo coś o tym ostatnio slychac ale w takim ekstremum to moze byc problem z wszystkimi roślinami.
monteverde 22:11, 27 sty 2014

annawu napisał(a)

Mam warunki do siania i wolę co roku je siać niż próbować je przechować

Aniu to też racja
annawu 22:36, 27 sty 2014

GorAna napisał(a)
Aniu, jak tam ...dużo śniegu u Ciebie?

Aniu było trochę a wczoraj dosypało i teraz jest piękna pierzynka dla roślinek

i tak mogło by być,aż do wiosny.P no i oczywiście bez dużych mrozów tak do -10Cpozdrawiam
annawu 22:43, 27 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Spytałam u siebie ale u Ciebie też spytam , jak dwno temu sadziłas te Zemble? , bo jeśli są bardzo młode to okrywaj a jeśli już starsze to spróbuj raz nie okryc i zobaczysz jak zareaguja , w najgorszym razie nie zakwitną częściowo ale juz będziesz wiedziala czy musisz je okrywac czy wytrzymują. Jeśli nie sa to młodziutkie roślinki to krzakom wielka krzywda stac się nie powinna no chyba ze bedą jakieś ekstremalne warunki długo ostre słońce albo mrozy ponad 30 stopni bo coś o tym ostatnio slychac ale w takim ekstremum to moze byc problem z wszystkimi roślinami.

U mnie drugą zimę, pierwszą zimę nie były przykrywane, zakwitły wszystkie pąki jakie były, tylko nie wiem dlaczego kilka pąków wytworzonych w lecie, zaschły

GorAna 09:45, 28 sty 2014

annawu napisał(a)

Aniu było trochę a wczoraj dosypało i teraz jest piękna pierzynka dla roślinek

i tak mogło by być,aż do wiosny.P no i oczywiście bez dużych mrozów tak do -10Cpozdrawiam

Jestem za....tylko, że ja w lutym mam w planie rozbórkę domu
AgnieszkaBK 10:01, 28 sty 2014

Aniu, piękne roślinki nam pokazujesz Ja niestety nie mam gdzie wysiewać roślinek miejsce jakim dysponuję jest zarezerwowane dla pomidorów, kwiatki muszą poczekać Pozdrawiam
annawu 18:41, 29 sty 2014

GorAna napisał(a)

Jestem za....tylko, że ja w lutym mam w planie rozbórkę domu

Na pewno pogoda dopisze i nie będzie najzimniejsza... mój dom rozbierali w największe upały praca naprawdę była mordercza
annawu 18:45, 29 sty 2014

AgnieszkaBK napisał(a)
Aniu, piękne roślinki nam pokazujesz Ja niestety nie mam gdzie wysiewać roślinek miejsce jakim dysponuję jest zarezerwowane dla pomidorów, kwiatki muszą poczekać Pozdrawiam

Agnieszka u mnie odwrotnie, pomidorki czekają a kwiatki mają pierwszeństwo, nie raz się trafia, że w ogóle nie zasieję pomidorków tylko kupuję gotową rozsadę