Małgosiu jaki grzyb? hortensje chyba nie miewają grzyba .Mysle że przenawoziłaś. Oberwij wszystkie liscie i nie lej żadnej chemii bo i tak nic moim zdaniem to nic nie da, osłabi jedynie roślinę Podlewaj tylko wodą i czekaj . Jak często nawozisz i czym? Osobiście używam magicznej siły do hortensji ale tylko raz w miesiącu widać wystarczy skoro mam takie zdrowe .Podsypuje skoszoną trawą ale nie za często , codziennie je podlewam późnym wieczorem .To wszystko co robię przy hortensjach No może kiedy ujrzę zmieniony liść natychmiast go usuwam Czasami się takie zdarzają przyżółcone, zapewne od słońca . Za to moja trawa nagle się zmieniła już nie jest ładna ma wypalone żółte placki myślę ze to sprawa mojej suni bo miałam cieczkę przez miesiąc i nie wychodziłam z nią poza działkę aby nie drażnić jej zapachem psów .Znowu muszę dosiewki robić. Oj trawa potrzebuje chyba największej uwagi, jeśli chce się ją mieć niczym dywanik. Wszystkie hortensje w tym samym czasie nie mogły złapać grzyba, przenawoziłaś Małgosiu i tyle

Zdarza się najlepszym ale szkoda bo takie ładne były .