Oj, przydałby mi się taki instruktaż nie tylko z wysiewania aksamitki, bo jestem całkiem zielona jeśli chodzi o kwiaty w ogóle cały czas mam mnóstwo pytań na wszystkie ogrodowe tematy i najchętniej poszłabym na jakiś kurs, ale dla takich mega początkujących. A najgorsze jest to, że nie mam żadnej ciotki czy babci, której mogłabym podpytać, czy która by mi mogła pokazać jak się robi pewne rzeczy póki co pozostaje mi siedzieć na you tube i męczyć Was pozdrowionka
zostaw sobie plastikowe tacki po wędlinie lub krojonym żółtym serku, porób dziurki, najlepiej jakimś gorącym pikulcem metalowym ja grzeję go nad gazem wsyp tam ziemi do wysiewów wyrównaj, weź nasionka aksamitki i wysiej na całą tackę tylko nie za gęsto, podlej, nałóż woreczek foliowy i w widne miejsce postaw, od czasu do czasu zdejmij folię,żeby przewietrzyć, jak będzie miała aksamitka 3 listek wtedy po pikujesz w te swoje doniczki po 1 roślince i gotowe, a jak będzie ciepło wyniesiesz na dwór, tylko nie na ostre słońce tacka popikowane aksamitki