Witaj Asiu Ej..., no nie jest tak źle, Gosia fajny Ci projekcik zmalowała ten przy ścianie domu. Ja latem zeszłego roku też nakupiłam trochę nowych roślin,niestety to było zanim trafiłam na Ogrodowisko, w tym roku zamierzam większość pooddawać, trochę mi żal ale nie będą pasowały do nowego projektu
A na tej skarpie z czego jest ten żywopłot? Może podsadzić go irgą i berberysami, albo różą okrywową?
Pozdrawiam serdecznie
Lenko projekt mi się podoba i to bardzo ale nie chce obsadzac gęsto potem nie wejdę ściąć zywoplot
Ale stał się on inspiracją do tego co zrobiłam
nie mam jak wkleic czekam aż bączki zasna sa zmęczone dziś 90 urodziny babci pra
Hmmm ja aż tak się nie znam
u mnie bergenia rośnie pod sama sosną trawą wysycha a ona żyje więc pomyślałam że da radę
co do lawendy to zglupialam chciałam ja tam dla kontrasu no i znów inaczej moja pierwsza lawendy żyje pod drzewami
Ja Ci coś powiem...... na rabacie pod domem masz irgę... ona chyba ma dosć długie pędy. Wywal ją z tej rabaty i daj tu na skarpę żeby zakryc trochę ten murek. Tylko zrób z niej sadzonki żeby nie kupowac niepotrzebnie roślin. Za nią daj bergenię. Pokusiłabym się jednak o ta trzemilinę na pniu....
Na cześci bez murka też bym dała trzmieline ale w formie krzewu. Co dalej... nie wiem