Szefowo kochana jeszcze jedno pytanie dotyczące cięcia, - czy śliwę wiśniową obcina się na wiosnę?
Swoje śliwy wiśniowe zakupiłam na wysokim pniu i korony jak to zauważył Sebek - idealne, ale z boku, jak coś wyrasta w nieodpowiednią stronę, to wycinam, ale mało. Generalnie nie tnę.
Śliwa wiśniowa ,może być cięta, nawet bardzo cięta. To zależy co chcesz uzyskać, czy żywopłot czy wąskie drzewo. Można ciąć
Wszystkie odmiany z tych śliw można ciąć.
Można ciachnąć nawet wczesną wiosną oczywiście kosztem kwitnienia i ten termin polecam najbardziej.
Po kwitnieniu już tak ładnie nie puszczą moim zdaniem.
Dzisiaj duuużo się działo, dopiero wróciłam Uff, mogę odsapnąć, jeszcze okrążenie z Kropką i zaczynam fotki werbenkowych nasionek, czy coś tam jest??? Zobaczymy.
To ja jeszcze wskoczę przed relacją z dzisiejszego dnia. Danusiu, dziękuję za spotkanie, za poświęcony mi czas, za rozmowy.
W ciągu tych długich minut zdążyłyśmy obgadać sprawy urody i fryzur oraz naszych przyzwyczajeń w tej materii. Zobaczyłam piękne zdjęcia kwiatów, ogrodów i projektów, na żywo "pomacałam" te cuda na parapecie i podłodze, zachwyciłam się ładem twórczym w części garażowej i rzuciłam okiem na ogród. Prezes ma się lepiej, Kropka go trochę ustawia.
Nasza Danusia to tytan pracy, wzór niedościgniony i pozostaje nam podziwiać albo się uczyć - najlepiej jedno i drugie.
Nie dość, że tulipanki ślicznie to jeszcze jak wspaniale sfotografowane. Danusiu jesteś mistrzynią ujęć
Kolor bladoróżowy urzekł mnie. Niesamowicie pasowałyby do magnolii u mnie wiosną w ogrodzie.... No cóż pewnie dopiero za rok, bo takich tuIipanów nie kupiłam a jesienią posadzona magnolia nie ma pąków
Te tulipanki fajnie by wyglądały w bordowych żurawkach
Shanghai
Sparkling Burgundy
Plum Rovale
Autumn Leaves
oooo właśnie zasadziłam białe i bialo-rózowe tulipanki w towarzystwie bordowych żurawek zobaczymy co z tego wyjdzie
Dzisiaj mocno pracowałam. Odwiozłam klientowi projekt i zajechałam tu i ówdzie Mam dla Was nowe skrzyneczki balkonowe, ale muszę porobić zdjęcia. Mam do nich ładne kwiatki, żeby skrzyneczki od razu można było sobie wyobrazić
Kupiłam dziś całkiem inne kolory niż normalnie mam w zwyczaju, a mianowicie takie