Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II » Edycja postu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Madzenka 22:42, 20 lut 2012

darunia napisał(a)

Danusia nie tnie bo po co, jak idealnie rosną

mam na myśli Pissardii , bo na jakimś forum czytałam że należy w celu zagęszczenie

Proponowałabym jednak po kwitnieniu późną wiosną, chyba że nie możesz ścierpieć kształtu młodych badyli ???
Gardenarium 15:02, 21 lut 2012

darunia napisał(a)
Szefowo kochana jeszcze jedno pytanie dotyczące cięcia, - czy śliwę wiśniową obcina się na wiosnę?

Swoje śliwy wiśniowe zakupiłam na wysokim pniu i korony jak to zauważył Sebek - idealne, ale z boku, jak coś wyrasta w nieodpowiednią stronę, to wycinam, ale mało. Generalnie nie tnę.

Śliwa wiśniowa ,może być cięta, nawet bardzo cięta. To zależy co chcesz uzyskać, czy żywopłot czy wąskie drzewo. Można ciąć
Wszystkie odmiany z tych śliw można ciąć.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:05, 21 lut 2012

Można ciachnąć nawet wczesną wiosną oczywiście kosztem kwitnienia i ten termin polecam najbardziej.
Po kwitnieniu już tak ładnie nie puszczą moim zdaniem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:07, 21 lut 2012

Dzisiaj duuużo się działo, dopiero wróciłam Uff, mogę odsapnąć, jeszcze okrążenie z Kropką i zaczynam fotki werbenkowych nasionek, czy coś tam jest??? Zobaczymy.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 15:51, 21 lut 2012

No to prosimy o zdjęcia - jak wrócę to mam nadzieję, że będą
Pszczelarnia 15:59, 21 lut 2012

To ja jeszcze wskoczę przed relacją z dzisiejszego dnia.
Danusiu, dziękuję za spotkanie, za poświęcony mi czas, za rozmowy.
W ciągu tych długich minut zdążyłyśmy obgadać sprawy urody i fryzur oraz naszych przyzwyczajeń w tej materii. Zobaczyłam piękne zdjęcia kwiatów, ogrodów i projektów, na żywo "pomacałam" te cuda na parapecie i podłodze, zachwyciłam się ładem twórczym w części garażowej i rzuciłam okiem na ogród. Prezes ma się lepiej, Kropka go trochę ustawia.
Nasza Danusia to tytan pracy, wzór niedościgniony i pozostaje nam podziwiać albo się uczyć - najlepiej jedno i drugie.

ana_art 16:11, 21 lut 2012

Gardenarium napisał(a)

Nie dość, że tulipanki ślicznie to jeszcze jak wspaniale sfotografowane. Danusiu jesteś mistrzynią ujęć
Kolor bladoróżowy urzekł mnie. Niesamowicie pasowałyby do magnolii u mnie wiosną w ogrodzie.... No cóż pewnie dopiero za rok, bo takich tuIipanów nie kupiłam a jesienią posadzona magnolia nie ma pąków

Te tulipanki fajnie by wyglądały w bordowych żurawkach

Shanghai

Sparkling Burgundy

Plum Rovale

Autumn Leaves

oooo właśnie zasadziłam białe i bialo-rózowe tulipanki w towarzystwie bordowych żurawek zobaczymy co z tego wyjdzie
Gardenarium 16:47, 21 lut 2012

Ana, jesteś trendy jednym słowem

A ja wyskubałam, ale czy to wzejdzie? Nie wiem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:52, 21 lut 2012

Dzisiaj mocno pracowałam. Odwiozłam klientowi projekt i zajechałam tu i ówdzie Mam dla Was nowe skrzyneczki balkonowe, ale muszę porobić zdjęcia. Mam do nich ładne kwiatki, żeby skrzyneczki od razu można było sobie wyobrazić

Kupiłam dziś całkiem inne kolory niż normalnie mam w zwyczaju, a mianowicie takie

Instagram Ogrodowiska
ana_art 16:53, 21 lut 2012

Danusiu a to się okaże Ty sadziłaś biale a masz bialo-rózowe i pomarańczowe. Ja białe i biało-różowe a jakie wyjdą.... licho wie