Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

agata19762 20:48, 17 cze 2013

irena_milek napisał(a)

twoje żylistki ciemne, a u mnie białe i różowe są sliczne i perukowiec ci rośnie, będziesz kontrolować wzrost, czy puszczasz na żywioł?

Irenko białego żylistka tez mam .....
tylko on jakiś późniejszy bo dopiero w pączkach....

jak na razie to panuję nad roślinkami

mam zamiar trzymać perukowca w ryzach, jak i wiele roślin
agata19762 20:49, 17 cze 2013

olaw napisał(a)
Róże przepiękne ...
Uwielbiam te pachnące.....
niestety nie posiadam...
Pozdrawiam

zatem Ola wszystko na dobrej drodze,
by mieć i róże w swoim ogrodzie ....

warto !!!!!!!!!
agata19762 20:55, 17 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Jeden z moich działkowych sąsiadów miał pięknego żylistka. Sprzedał działkę, a następca zrobił porządki i go po prostu wykarczował! Żal!
Najgorsze to to, że z działki prawie nie korzysta i po roku już ją sprzedać chce!

tak to jest z działkowcami....
gdy mieszkałam w bloku, przez 11 lat, miałam też 5 arów w ogrodzie działkowym,

w ubiegłym roku oddaliśmy tę działkę, bo teraz mam 32 ary....

mnóstwo roślin, drzew i krzewów zostawiłam,
a nowy właściciel wsio zaorał.............
i masz babo placek !!!!!!!
agata19762 21:02, 17 cze 2013

bociek napisał(a)
Hejka, poogladalam rozyczki, sliczne Fajnie, ze moge sobie popatrzec u innych

a u siebie ??????

kup i posadź nie pożałujesz
agata19762 21:08, 17 cze 2013

asc napisał(a)
Nadgoniłam braki i zaległosci

Róże piękne.... paluchy od roboty w ogrodzie tak mnie bolą, ze aż mam problem z pisaniem..

Ale pozwolę się wtrącić.....

Pod słupem wiciokrzew zarośnie lawendę, macierzankę i rojniki, rojniki zostaną zarośnięte przez macierzankę... teraz łądnie, ale za rok-dwa będziesz dumać co przesadzić z tego miejsca
Wiciokrzew i macierzanka na to miejsce to ho, ho, ho... u siebie wstawiłam wiciokrzew.. tam są co prawda chyba 2 posadzone, ale to ma wysokość pod dach i szerokość 3-4 metry i 1,5m szerokości jak nic. Pamiętaj w moim ogrodzie nie mam starszych roślin niż 5 lat..

Perukowiec piękny.. i tak ijak szczepiony na pniu.. bardzo mi sie podoba, ale widzę tam na dole oprócz trzemielinki chyba pasychandrę czy jak sie to tu naszywa ja nazywam to runianka.. zostaw tylko jedno...... zagłuszy się jedno z drugim, trudno będzie to oddzielić od siebie i będzie za rok dwa brzydko.. a spokojnie tymi roślinami zagospodarujesz jakiś inny kawałek ogrodu.

Sorki, ale ja wyrzucam lub rozdaję bardzo dużo roślin z tego powodu...

Aniu perukowca sama formowałam ....był krzaczorkiem....
a pod nim dla kontrastu są trzmieliny i zawilce, które kwitna wiosną ...

ogród przez 15 lat był baaaaaaaaaaaardzo zaniedbany
agata19762 21:10, 17 cze 2013

kupiłam kiedyś tam w biedro... truskawki pnące i zobaczcie co mam.....

agata19762 21:13, 17 cze 2013

pod balkonem urządziłam sobie mały kącik na poranną kawkę....

pijąc mogę obserwowac cały ogród...
i planować robotę

agata19762 21:17, 17 cze 2013

kilka migawek z ogrodu....
który od dwóch lat próbuję stworzyć

metodą prób i błędów....
chyba większość tak ma

Gosiniak 22:31, 17 cze 2013

Agatko róże czarują nie ma co, moje dopiero zaczynają, czekałam na nie z utęsknieniem.
Widoczki ogólne superowe, ogród się rozrasta bardzo szybko i zazdroszczę miejsca, u mnie to już ciasno się robi, a ja dalej planuję
Ja bym powiększyła tą rabatę przy pergoli i pociągnęła aż do ławeczki, co ty na to? Oczywiście to moja wolna sugestia na przyszłość, gdybyś jeszcze miała chciejstwa do posadzenia, buziole
Maria667 13:48, 18 cze 2013

Agatka!
Ładna ścieżka z kamienia
Super zakątek z ławeczką. Uwielbiam takie miejsca, gdzie można przysiaść na chwilkę.
Pozdrawiam serdecznie!