Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

agata19762 22:02, 29 cze 2013

asc napisał(a)
Agata...... efekt nasadzeń będzie widać po 2 latach... teraz to są małe roślinki i dużo pustego miejsca. Poza tym rób po jednym kawałku ale kompleksowo... dobry efekt jednego miejsca zrekompensuje tam gdzie jeszcze "będzie pięknie"...
Rozwalony mam kawał ogrodu po warzywniaku i szklarni i mnie nie denerwuje, bo mam już na czym oko zawiesić. A Ty chcesz wszytko i już.....
I robisz tak jak ja.. denerwuje Cię puste miejsce i dosadzasz co sie da, byle nie było pusto.... jak podrośnie efekt mizerny bo misz-masz....
Cierpliwości Agatko Bierz przykład ze mnie, bo masz tę samą naturę

Taka dumna byłam z mojego kawałka pierwej rabaty sierpień 2008.. i słusznie.....

Bo to miejsce wygląda teraz tak, i tak dużo zmian nie wprowadziłam.. dużo jak na mnie Szkoda, że sadziłam tylko tak gęsto..czego powyżej nie widać Ale posadziłam to mam... tnę równo, bo zrobił sie busz Dobrze, że trafiłam na ogrodowisko i wiem, ze dużó rzeczy można przycinać ...

Aniu jak dla mnie problem stanowi to, że nie mogę dobrać roślin, tak aby cały czas było kolorowo, by nie bylo smutno na rabatkach .....
agata19762 22:03, 29 cze 2013

asc napisał(a)
Sorki za zaśmiecanie wątku..ale chcę Cię pocieszyć konkretami, a nie pustym słowem

Aniu możesz częściej zaśmiecać..... nie mam nic przeciwko
agata19762 22:04, 29 cze 2013

olaw napisał(a)

Zapraszam serdecznie...

A dzwoneczki białe .... śliczne.....

Olu dzienks .....
zadzwonię

przyjadę i coś przywiozę, abyś się nie nudziła
agata19762 22:12, 29 cze 2013

zimno i pada deszcz....
w przerwach udało mi się skosić jedną tzecią działki,
deszcz mnie przegonił....

po deszczu tęcza i krajobraz jesienny

barbara_kraj... 00:27, 30 cze 2013

U mnie wczoraj co chwilę padało, dziś było ładnie ale robota nie szła, bo komary nie dały. Są ich niezliczone ilości. Mam pełno swędzących bąbli!
A róza przy pergoli to Flammentanz, czy Symphatie?

Na 200 stronkę namiastkę słonca Ci wklejam
00:43, 30 cze 2013
Dobrze, że chociaż jedną trzecią trawnika skosiłaś przed deszczem. Ja spryskałam herbicydem szczawik, który pojawił mi się w tym roku w trawniku i skutek bądzie marny, bo od razu deszcz go spłukał, choć nic go nie zapowiadało...
A na komary smarujcie się dziewczyny olejkiem lawendowym, albo ostatecznie Autanem (skuteczniejszy) na te bardziej drapieżne
Mala_Mi 15:16, 30 cze 2013

Agata.. tak Ci się wydaje.... ja też mam miejsca w któych przez miesiąc też nic nie kwitnie, ale za to jak zakwitnie to jest super.. masz tak duży ogród, że zawsze będą miejsca w któych coś jest....
Pokazuj swoje zrobione rabaty.... i będziemy dumać co tam jest dobrze, a co źle... Zresztą jak widzisz zawsze coś skomentuję... i jak widzisz zawsze walę bez mydlenia oczu Więc na moje słowa krytyki możesz zawsze liczyć Cierpliwości Agata
Wiem, że dużo muszę inaczej posadzić, wiem że znów źle posadzę, ale cieszę sie, że mam ogród.. i do konkursu nie mam zamiaru stawać , nie przeszkadza mi, że ktoś powie, że jest brzydko.. bo mam to w nosie Ale jak ktoś pochwali to nie ukrywam, że sie cieszę

U mnie leje jak z cebra... i wieje.. i do d..y.. rano było tak fajnie.

Dawaj foty po kolei wszytkiego co zrobiłaś..
barbara_kraj... 16:31, 30 cze 2013

asc napisał(a)
.

Dawaj foty po kolei wszytkiego co zrobiłaś..

Najlepiej z całości i koniecznie nasadzenia przy drodze wjazdowej. Bo co z tymi tujami przy niej?
weronika77 19:52, 30 cze 2013

Pozdrawiam Agato i zostawiam ślad na 200-ej stronce. Ja taka szybka nie jestem.

SYMPATIA.
Mala_Mi 20:31, 30 cze 2013

Gratki z okazji seteczki kolejnej.. bo zapomniałam