Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

agata19762 20:58, 16 sie 2014

agata19762 21:01, 16 sie 2014

różne ujęcia ....jeszcze w poniedziałek będą poprawki

agata19762 21:01, 16 sie 2014

rabatka pod świerkiem srebrnym podciosanym idzie do likwidacji
żal ...plany i zamiary poszły się ...
to jest południowa strona,
ciągle pełno słońca i drzewo tak pije wodę,
że mało co tam rośnie,

ciągle sucho, nawet deszcz tam nie podleje

22:11, 16 sie 2014
Agatko głowa do góry Jak już ogarniesz sprzątanie poremontowe to dopiero będzie satysfakcja.Przed chwilą przejrzałam zdjęcia z naszych remontów elewacyjnych...miałam sajgon niesamowity aż nie do uwierzenia bo przy okazji była rewolta w ogrodzie-karczowanie iglaków.Teraz aż nie chce się wierzyć..a po miesiącu był już taki porządeczek jak się patrzy.A kulki styropianu fajnie sprząta się odkurzaczem ogrodowym Ocieplenie robił mój mąż,elewacje już firma ( fakt,że to koledzy )ale starali się jak mogli by nie za dużo zdeptać ale nie dało się inaczej,ja rozumiałam ich a oni mnie.Wszystko przykrywałam foliami,materiałami,zabezpieczałam kołeczkami i czym tylko.A jak robiłam co godzinę obchód ogródka to widziałam błagalne spojrzenie mojego Tadka żebym grzecznie poszła do domu i zajęła się czym innym np wypiciem meliski ale tak to jest jak sadzi się pod domem.Najbardziej bałam się o moją rabatkę skalniakową pod tarasem ale absolutnie krzywda się jej nie stała Tak więc majstrów miałam super
Na koniec jak już zakończyli to stwierdzili,że sami się bali bo "tu kwiotek,tam krzoczek" i ja chodząca między tym wszystkim Tak więc głowa do góry,będzie ok
leon60 22:26, 16 sie 2014

Raz dwa i powstała nowa rabata, szybka jesteś
Viola 23:01, 16 sie 2014

A jak Ty to zrobiłaś? U mnie każdy kawalącik rabaty rodzi się w bólach. Jakie piękne żółte kulki. Co tu nasadziłaś Agatko, bo ja muszę się szkolić ?
inag 00:04, 17 sie 2014

agata19762 napisał(a)

dzisiaj od siódmej rano czekałam na robotników, a oni nie przyjechali,
bo u nich mocno padało od rana ...
mieszkają około 40 km. od nas...
a u mnie piękne słonce przez cały dzień ...

taką miałam nerwę, że stworzyłam całkiem nową rabatkę...

Ilonko miał być kolor żółty,
ale będzie złamany biały...lekki krem z białymi dodatkami...

O, nawet nie wiesz ile mamy ze sobą wspólnego Moje chłopaki, też do nas dojeżdżają i tak różnie im to wychodzi... Doczytałam też, że odnotowałaś straty w roślinach;-( To również podobnie jak ja. Niestety zostały zdeptane doszczętnie turzyce praire fire;-( No, cóż dla nich to taka zwykła trawa chyba była Mam również trochę "wyczochraną" kulę bukszpanową i pożegnałam się już z sadzonkami suchodrzewa przed ogrodzeniem;-(
Ja właśnie zamierzam przekonać mojego małżonka kochanego do zmiany koloru elewacji na kremowy..
Trzymam kciuki za szybkie postępy w pracy i jak najmniej zniszczeń!!!
agata19762 17:50, 17 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Agatko głowa do góry Jak już ogarniesz sprzątanie poremontowe to dopiero będzie satysfakcja.Przed chwilą przejrzałam zdjęcia z naszych remontów elewacyjnych...miałam sajgon niesamowity aż nie do uwierzenia bo przy okazji była rewolta w ogrodzie-karczowanie iglaków.Teraz aż nie chce się wierzyć..a po miesiącu był już taki porządeczek jak się patrzy.A kulki styropianu fajnie sprząta się odkurzaczem ogrodowym Ocieplenie robił mój mąż,elewacje już firma ( fakt,że to koledzy )ale starali się jak mogli by nie za dużo zdeptać ale nie dało się inaczej,ja rozumiałam ich a oni mnie.Wszystko przykrywałam foliami,materiałami,zabezpieczałam kołeczkami i czym tylko.A jak robiłam co godzinę obchód ogródka to widziałam błagalne spojrzenie mojego Tadka żebym grzecznie poszła do domu i zajęła się czym innym np wypiciem meliski ale tak to jest jak sadzi się pod domem.Najbardziej bałam się o moją rabatkę skalniakową pod tarasem ale absolutnie krzywda się jej nie stała Tak więc majstrów miałam super
Na koniec jak już zakończyli to stwierdzili,że sami się bali bo "tu kwiotek,tam krzoczek" i ja chodząca między tym wszystkim Tak więc głowa do góry,będzie ok

Aniu przterwam ....wiem ....bo muszę
wokół domu rabatki będą powiększone i zmienione,
będą takie faliste jak przy podjeździe,
nie będą proste bo to nie mój styl...

drobne roślinki zdeptane strasznie....
agata19762 17:51, 17 sie 2014

leon60 napisał(a)
Raz dwa i powstała nowa rabata, szybka jesteś

Ola jutro będą poprawki i nowe dosadzenia
agata19762 18:03, 17 sie 2014

Viola napisał(a)
A jak Ty to zrobiłaś? U mnie każdy kawalącik rabaty rodzi się w bólach. Jakie piękne żółte kulki. Co tu nasadziłaś Agatko, bo ja muszę się szkolić ?

Viola jesień idzie więc trzeba się śpieszyć,
aby roślinki przed zimą dobrze się ukorzeniły...

te zółte kulki to Żywotnik zachodni Tuja Thuja Rheingold