Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość » Edycja postu

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

butterfly 16:57, 03 sie 2012

No właśnie, piątek to nie wykend... Mam już tak od pewnego czasu, że piątek przeznaczam na sprzątanie w domciu. Niby tak, żeby od soboty już odpoczywać... ale się nie da... zawsze coś do roboty się znajdzie...

Na to, żeby rozplenice dać w miejsce molini nie wpadłam - super pomysł !!
A do molini potem mogę dodać Morning Light (5 szt)?. Nie będą się kłócić?
Kurczę, z tymi gratisami problem teraz gdzie je posadzić

Dzwonki - dobrze radzisz Ja też lubie mocne plamy. A te dzwonki kupiłam własnie na "plamę" - ha, ha, ha, naiwna - ale to było przed erą ogrodowiska
Kogoś uszczęśliwię białym dzwonkiem albo do doniczki upcham.
I pójdę moim planem - podoba mi sie i dla mnie może być nawet "nieporządnie" - zawsze moge przesadzić

Nie mieszasz, nie mieszasz
butterfly 17:01, 03 sie 2012

Strasznie mnie korci, żeby pokazac wam tę rabatę.... mimo, że nie gotowa na 100 %

Aaaaa, niech będzie...

To dla Magnoli - one przecie matką chrzestną

agniecha973 17:08, 03 sie 2012

Miodzio! Jest się czym chwalić.
paola1a 22:52, 03 sie 2012

Tyle planów, pracy i ekekt powalający- nawet jeśli fragmentu brakuje. Ale gratuluje i pomysłu i wykonania- naprawdę bardzo fajnie wyszłoi przede wszystkim reprezentacyjnie wygląda
magnolia 13:51, 06 sie 2012

butterfly napisał(a)
Strasznie mnie korci, żeby pokazac wam tę rabatę.... mimo, że nie gotowa na 100 %

Aaaaa, niech będzie...

To dla Magnoli - one przecie matką chrzestną

Widać już że wyszło świetnie. Jestem z Ciebie bardzo dumna. I z rabatki też.
Ty już pewnie na urlopie, więc zostawiam Ci pochwały- przeczytasz sobie po powrocie.
magnolia 14:00, 06 sie 2012

jeszcze Twoje pytanie czy dosadzić miskanty Morning L. do molini pod brzozy?
Zerknij- masz tam rabatę w tonacji biało-zielonej. I świetnie, konsekwentnie. Tylko że wyszło że wszytko jest tam już biało-zielone, brakuje tam zielonego, na którego tle te paski będa widoczne. Wszystko co jasne wygląda super jak ma tło ciemniejsze
Więc myślę że miskanty o jasnych liściach nie za bardzo na tle dereni Variegata. Byłoby to świetne- hosty, miskanty z domieszką molinii, białe pnie brzóz gdyby derenie były zielone.
A jak nie są zielone, to trawy raczej niech będą zielone.

Jak wrócisz to popatrz po ogrodzie gdzie jest miejsce które ma tło dla miskantów- jakieś świerki, zielone krzewy... i wrzuć zdjęcia, napewno coś znajdziemy
butterfly 22:26, 16 sie 2012

Wracam do "swiata żywych"

Magnolio, dziękuję za pochwały - reszta runianek czeka na mnie cierpliwie w szkólce, nie wiem czy uda mi sie podjechać w tym tygodniu.
Ogród tylko z grubsza obejrzałam, nie jest źle, plewienia mało - dobrze, jak po tygodniu nieobecności...

Morning Light jeszcze nie dotarły do mnie, mam troche czasu na zastanowienie sie,gdzie je posadzić.

Co do tamtej rabaty - przesadze tam molinie, a rozplenice dam przed Limeliht.
Aha, te derenie to 'Ivory Halo', ale to i tak nie zmienia faktu, że miskanty nie za bardzo w tamto miejsce...
Kurcze, nie patrzyłam na tamtą rabatę pod kątem kolorystyki, żeby trzymac się jej - dziękuje Magnolio za takie spojrzenie
kaisog1 22:28, 16 sie 2012

Wow jak pięknie!
butterfly 22:32, 16 sie 2012

Na moich hortensjach - niestety - już widać jesień...

'Vanille Fraise' w różnych odcieniach różu.

Cały krzak już nie wygląda tak fajnie - za dużo brązu

ale z daleka widać mocny i wyraźny kolor różu - taki jak na przedostatnim zdjęciu.
butterfly 22:37, 16 sie 2012

'Limelight' - gdzies na którymś wątku czytałam, że w pierwszym roku różowieją przekwitając - moje tak własnie robią

'Silver Dollar' - posadzone jakieś 2-3 tygodnie temu - widać to w porównaniu z poprzedniczkami, ale za rok dogoni...