Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Kondzio 00:14, 04 lip 2012

Powiem szczeze ze dostalem tu tyle inspiracji ze mysle o wyjazdach zagranice zeby ogladac ogrody i zwozic rosliny
Sebek 00:17, 04 lip 2012

Kondzio napisał(a)
teraz bede jechal do ogrodu kolo pszczyny sa dni otwarte

Do Goczałkowic? Ogród jest otwarty przez calutki rok, ale teraz są dni otwarte - to fakt
Tutaj wątek o ogrodzie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/490-gospodarstwo-szkolkarskie-kapias

Było tam w zeszłym roku spotkanie ogrodowiska

https://www.ogrodowisko.pl/watek/679-dni-otwarte-ogrodu-w-goczalkowicach
Kondzio 00:19, 04 lip 2012

ja bede w ta sobote
Sebek 00:21, 04 lip 2012

Evchen napisał(a)
No coś Ty... Ty wiesz ilu chętnych rzuciłoby się na mój ogród?. Jeszcze by podeptali to co tak mozolnie posadziłam A kul Ci u mnie dostatek Czekają na cięcie, ale to dopiero jak się wyplażuję

Sebek skończyłeś jakąś szkołę ogrodniczą czy odkryłeś w sobie Dar Natury?... Fajne i dojrzałe kompozycje, ciekawe zestawienia i dużo pracowitości - a efekt jest naprawdę niesamowity.

Gimnazjum mam skończone - no i podstawówkę. A tak to jestem w połowie technikum ekonomicznego.
To zestawienie w sumie wyszło - zakupy wyglądały tak, że wszedłem do szkółki - i wybrałem to co ładne i tanie - a potem ułożyłem od najmniejszej do największej rośliny - no i jest do dziś takie coś
Ale ciągle coś wciskam w te rabaty - pomiędzy trzmieliną pienną a conicą mam posadzonego zebrinusa, co by lukę zapełnił Ale w tym roku malutki
Evchen 00:21, 04 lip 2012

Oj, to mnie jeszcze nie będzie.. urlopuję Ale do Kapiasów się wybieram. Myslałam, że o jakiś inny ogród Ci chodzi
Kondzio 00:22, 04 lip 2012

Może beda jakies fajne rosliny do kupienia
Sebek 00:22, 04 lip 2012

Kondzio napisał(a)
Powiem szczeze ze dostalem tu tyle inspiracji ze mysle o wyjazdach zagranice zeby ogladac ogrody i zwozic rosliny

Ojj tak - byłem w tym roku na CHFS i w ogrodach angielskich i codziennie wspominam te przepiękne chwile

A teraz Danusia zwiedza znów ogrody angielskie - na szczęście mamy relację na bieżąco
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2017-ogrodowisko-w-anglii-lipiec-2012-ogrody-wschodniej-anglii
Sebek 00:23, 04 lip 2012

Evchen napisał(a)
Oj, to mnie jeszcze nie będzie.. urlopuję Ale do Kapiasów się wybieram. Myslałam, że o jakiś inny ogród Ci chodzi

Do Kapiasów może się wybiorę w sierpniu - jak będą kwitnąć hortensje - no i wiele innych roślin
Sebek 00:24, 04 lip 2012

Kondzio napisał(a)
Może beda jakies fajne rosliny do kupienia

Duuużo było w zeszłym roku - i w dobrej cenie - żurawki po 6 złotych, a zazwyczaj się płaci po 10
Evchen 00:25, 04 lip 2012

Sebek napisał(a)

No coś Ty... Ty wiesz ilu chętnych rzuciłoby się na mój ogród?. Jeszcze by podeptali to co tak mozolnie posadziłam A kul Ci u mnie dostatek Czekają na cięcie, ale to dopiero jak się wyplażuję

Sebek skończyłeś jakąś szkołę ogrodniczą czy odkryłeś w sobie Dar Natury?... Fajne i dojrzałe kompozycje, ciekawe zestawienia i dużo pracowitości - a efekt jest naprawdę niesamowity.

Gimnazjum mam skończone - no i podstawówkę. A tak to jestem w połowie technikum ekonomicznego.
To zestawienie w sumie wyszło - zakupy wyglądały tak, że wszedłem do szkółki - i wybrałem to co ładne i tanie - a potem ułożyłem od najmniejszej do największej rośliny - no i jest do dziś takie coś
Ale ciągle coś wciskam w te rabaty - pomiędzy trzmieliną pienną a conicą mam posadzonego zebrinusa, co by lukę zapełnił Ale w tym roku malutki

W połowie technikum.. to masz naście lat Ja mam maturę już dawno za sobą .... Ale jesteś bardzo dojrzały jak na swój wiek
Off topic : Udało Ci się gdzieś kupić ostrokrzew karbowanolistny u Ciebie w okolicach?... Szukam od jakiegoś czasu i patrzą na mnie jak na wariatkę.... Odmiana Goldem Gem