Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

dajana 15:23, 11 sty 2013

Witaj Haneczko ale wczoraj dałaś czadu a ja dopiero dzisiaj poczytałam. Z jednej strony dobrze bo dozuję twój humor i rozkładam na gorsze chwile. Haniu ten domeczek w sniegu to twój? Czy wiesz że kiedyś marzył mi sie taki domek pustelnia z dala od ludzi wśród zwierząt i ja jego mieszkanka żyjąca wśród przyrody? Znałam takiego pana który tak mieszkał,dożył prawie 100 lat ,wiewiórki wchodziły mu do domku a sarenki głaskał jak pieski Nawet lisy go odwiedzały O ptakach nie wspomnę Trudno w to uwierzyć ale jest wielu ludzi którzy wybrali życie wśród natury .U mnie znowu sypie snieg a ja latam tylko i odśnieżam karmiki Dzisiaj mam chyba cały las ,,bo już dwa kg słonecznika zjadły Bażant jest codziennie to taki dodatek który mi doszedł do jadła .jaki on śliczny kolorowy jak wiosna .Krzysia fajeczki to ja chętnie bym powąchała Zapach amfory tak miło mi się kojarzy i ognisko również,, mam własną fajkę i tytoń Kiedy jestem sama robię sobie czasami takie przyjemności ha,ha Nie odbiło mi Haniu ja to po prostu uwielbiam .Ugotuj coś dobrego proszę bo kocham twoją kuchnię a taka głodna jestem az mi słabo Zapominam o jedzeniu,, dopiero kiedy na nogach się nie mogę utrzymać zaskakuję że przecież nic jeszcze nie jadłam .Święta nie pomogły nie przytyłam ani grama Kiedy jednak widzę jedzenie u kogoś innego zaraz nabieram na to ochoty Jak dziecko kurcze jak dziecko hanusiu pięknego weekendu zyczę i moc uscisków posyłam .Pa!
boguslawa_ma... 15:30, 11 sty 2013

Przyszłam się przywitać i kwiatek posyłam

hanka_andrus 15:36, 11 sty 2013

Danuś,ten domeczek na ośnieżonym zdjęciu, to w moim parku miejskim,to tak jakby mój był,Wiosną mieszka w nim para łabędzi .Mój ogródkowy to ciut większy 5 x 5 m,ale też nie za duży.
Moje ślubne szczęście też kiedyś ćmiło fajurę,a amforę trudno było dostać,znajomi mu z W-wy przywozili.
Do jedzenia ,to dziś mało zajmująca zupka: krupnik,z dodatkiem skrawków kiełbaski i szyneczki +kilka suszonych grzybków.
No i odpadło mi dziś gotowanie kaszy dla pupila.
A wczoraj miałam zasmażaną kapustkę na wędzonej kurzej nóżce + ziemniaki.Też niezłe.
Tobie też życzę pięknego weekendu.I żeby nie trzeba było odśnieżać,u mnie teraz zawieja śnieżna.
krisec 17:56, 11 sty 2013

Gdzie nam Haneczka się weekendowo zawieruszyła .pozdrawiam
hanka_andrus 18:07, 11 sty 2013

Zaraz tam zawieruszyła! Siedzę w chałupce ,czekam na narciarskie fotki,ale tam dzisiaj prędzej pustych antałków i saganków doczekam,niż fotek. A co u Ciebie Krzysiu na weekend ciekawego?
Planujesz co w ogrodzie?Ale Twoje małe sikorki umilają życie..... ciesz się,póki są takie przymilne koteczki ,bo za kilka lat...... będzie ,,tato,weź ,przestań!"
Pogody życzę.Grzeczna dziś jestem ,co?A za tego pniaka, sorry!W Twoim otoczeniu, to jak kwiatek do kożucha......
krisec 18:18, 11 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Zaraz tam zawieruszyła! Siedzę w chałupce ,czekam na narciarskie fotki,ale tam dzisiaj prędzej pustych antałków i saganków doczekam,niż fotek. A co u Ciebie Krzysiu na weekend ciekawego?
Planujesz co w ogrodzie?Ale Twoje małe sikorki umilają życie..... ciesz się,póki są takie przymilne koteczki ,bo za kilka lat...... będzie ,,tato,weź ,przestań!"
Pogody życzę.Grzeczna dziś jestem ,co?A za tego pniaka, sorry!W Twoim otoczeniu, to jak kwiatek do kożucha......

Haniuiu u mnie dzisiaj miodzio na serduszku nie musiałem jechać na zakupy, kwiatuchy wyciągneły kartę i już pół dnia siedzą na shopingu, a ja sIę relaksuję muzyką na ful, słuchając koncertu Stinga z orkiestrą symfoniczną, daję powera na maxa.pozdrawiam.
hanka_andrus 18:21, 11 sty 2013

No to głośno masz ,tak jak lubisz! Korzystaj!
krisec 18:22, 11 sty 2013

Coś ty Haniu dawaj mi takich więcej pniaków zemną za rączkę do baru!!!.
hanka_andrus 18:29, 11 sty 2013

Kiedyś byłam tu.......zima 2009-Reykjavik

hanka_andrus 18:33, 11 sty 2013

viking -rozbitek!