Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Oci ...

U Oci ...

Borbetka 16:15, 30 maj 2013

Czy ja na tym zdjęciu ostatnim słońce widzę? Oglądając je spojrzałam w kalendarz, czy to aby 30 maj jest. Ja mam ciemnicę i wielkie kropy deszczu na oknie. Smutno mi.
Ale nie ma tego złego. Odwiedzam ogrody i trafiłam do Ciebie Ociu. Uwielbiam oglądać jak wszystko się z pasją buduje od początku. Trawka cudna, te źdźbła takie równiutkie, żadnego chwaścika, łał!
Pięknie.
ocia79 22:14, 30 maj 2013

Dziękuję Borbetko. U nas dziś piękna pogoda, nawet leżałam na leżaku i opalanko było
malkul 13:01, 03 cze 2013

Ocia pamiętasz gdzie kupowałas miskant gracillimus ?
Magda70 13:07, 03 cze 2013

Ocia walcz!!!
Ja wczoraj też walczyłam...oczywiście rękami eMa bo mi modrzewie ochojnik podżera...

Umbry duuuże i piekne...fajnie...
ocia79 13:08, 03 cze 2013

malkul 3 kępy mam od Mariusza

a przy tarasie moje 2 rzędy to kupowałam na allegro ale sprzedawcy nie pamiętam

widze, że sobie skaczemy po róznych forach
ocia79 13:10, 03 cze 2013

Magda70 napisał(a)
Ocia walcz!!!
Ja wczoraj też walczyłam...oczywiście rękami eMa bo mi modrzewie ochojnik podżera...

Umbry duuuże i piekne...fajnie...

dzięki Magda oj walczyłam w sobote walczyłam.Przekopiuje to co napisałam na innym forum ogrodniczym szukając pomocy dla miskantów

Wykopałam wszystkie Gracillimusy z tarasu.

I całe szczęście, że to zrobiłam. Okazało się, że chyba wiem czemu tak słabo rosły. One tam nie miały miejsca. W zeszłym roku jak je sadziłam to były miniaturki z malutkimi korzeniami. Teraz kępa jest ok 5 x większa i jak je wykopałam okazało się, że warstwa betonu podtrzymująca kostkę jest tak gruba i szeroka, że bidule moim zdaniem dusiły się tam.
Więc wykopałam wszystkie trawy, wycięliśmy nadmiar betonu, wymieniłam całą ziemię na nową, usunęłam włókninę,posadziłam je na nowo i będę czekać.

Jestem w szoku w jakim tempie one rosną. Te 5 szt. co nic nie wypuściły wyrzuciłam, 2 kępy podzieliłam na pół i nie będę dokupywać. Poczekam w przyszłym roku spokojnie większość kęp będę mogła podzielić.
Joaska 13:13, 03 cze 2013

ocia79 napisał(a)

Już w zeszłym roku podglądałam Twó wątek, ale jakoś potemmi zniknęłaś.
Ja też wzbogaciłam się o 3 umbry w tym sezonie piękne są nie da się ukryć.
Ale mam inne pytania to za cegła na tej ścianie ???? i gdzie te drzwi kupowałaś?
ocia79 14:26, 03 cze 2013

Witaj Joaśka,

cegła to Stone Master Sahara ( fuga popielata)

A drzwi to firma Drutex - nie polecam
Joaska 14:39, 03 cze 2013

ocia79 napisał(a)
Witaj Joaśka,

cegła to Stone Master Sahara ( fuga popielata)

A drzwi to firma Drutex - nie polecam

A dziękuję za ekspresową odpowiedź, cały czas w głowie mam dylemat wstawki robic na elewacji drewniane czy z cegły.... już byłam przekonana do drewna ,a tu twoja ściana i znowu dylemat ...
Pozdrawiam.
Madzenka 19:33, 03 cze 2013

Joaska napisał(a)

A dziękuję za ekspresową odpowiedź, cały czas w głowie mam dylemat wstawki robic na elewacji drewniane czy z cegły.... już byłam przekonana do drewna ,a tu twoja ściana i znowu dylemat ...
Pozdrawiam.

Z cegły... Drewno trzeba konserwować... Mam to wiem...