gusiarz
15:30, 27 lut 2014
Asiu ja mam podobno pospolitą umbrę... szczepiona na wysokim pniu. Zrobiłam z nich szpaler przy dojeździe do domu. Szkółka jest tu klik, ale nie mają aktualnych cen.
Słyszałam że jednak dużej różnicy nie ma pomiędzy pospolitą a osobliwą. I nawet w katalogu Związku Szkółkarzy Polskich nie byli zdecydowani co do nazewnictwa... raz ją nazywali ta, a raz tak. Już nie jedna z dziewczyn sie nad tym doktoryzowała
- tu dyskusja klik. Jak z niej wynika pospolita jest teraz rzadko spotykana odmianą. Ale szkółkarze mogą osobliwą nazywać pospolitą
. Tego nigdy nie będziesz pewna
Słyszałam że jednak dużej różnicy nie ma pomiędzy pospolitą a osobliwą. I nawet w katalogu Związku Szkółkarzy Polskich nie byli zdecydowani co do nazewnictwa... raz ją nazywali ta, a raz tak. Już nie jedna z dziewczyn sie nad tym doktoryzowała