anula_wn
19:40, 09 maj 2012

Dołączył: 08 cze 2011
Posty: 7829
naleśniki - wg własnych upodobań i przepisów
farsz szpinakowy:
szpinak (ja biorę mrożony w kulkach, liście) 1 op.
ser feta 3/4 op.
czosnek (wg upodobań, ja daję 3-4 ząbki, bo lubię
)
pomidory suszone 4-5 im więcej tym lepiej
śmietana - opakowanie 150 ml
pieprz
gałka muszkatałowa (najlepiej swieżo starta), ja ścieram prawie pół gałki
ugotować szpinak dodając śmietanę, gałkę, pieprz i czosnek.
dodać ser feta pokrojony w kostkę (aby się rozgotował, można rozdziabać)
na koniec dodać pomidory pokrojone w kosteczkę - można dolać oliwy z pomidorków
podałam naleśniki na ostatnim spotkaniu - moi goście się zajadali i poprosili o wstawienie przepisu, co niniejszym czynię
farsz szpinakowy:
szpinak (ja biorę mrożony w kulkach, liście) 1 op.
ser feta 3/4 op.
czosnek (wg upodobań, ja daję 3-4 ząbki, bo lubię

pomidory suszone 4-5 im więcej tym lepiej
śmietana - opakowanie 150 ml
pieprz
gałka muszkatałowa (najlepiej swieżo starta), ja ścieram prawie pół gałki
ugotować szpinak dodając śmietanę, gałkę, pieprz i czosnek.
dodać ser feta pokrojony w kostkę (aby się rozgotował, można rozdziabać)
na koniec dodać pomidory pokrojone w kosteczkę - można dolać oliwy z pomidorków

podałam naleśniki na ostatnim spotkaniu - moi goście się zajadali i poprosili o wstawienie przepisu, co niniejszym czynię

____________________
anula mój mały raj na ziemi
anula mój mały raj na ziemi