Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

Madzenka 09:44, 15 wrz 2013

baraga1904 napisał(a)

...sadzonki już w ziemi Gabi...
...jak żywopłot nie prezentuje się rewelacyjnie bo trzeba go ciachnąc...a teraz juz nie można...

Aga apeluję o pokazywanie wszystkich etapów. W przeciwnym razie poczatkujący ogrodnicy myślą, że wszystko ma być takie wymuskane a przecież bukszpany potrzebują min 1-2 sezonów aby nabrać urody. Moje po przesadzeniu w listopadzie ze starego ogrodu, wymroźone chorowały przez prawie dwa lata, w tym czasie systematycznie je fotografowałam. Mogę powiedzieć , że dopiero w czerwcu tego roku czyli po 2,5 roku zaczęly wyglądać tak jak kiedys w starym ogrodzie.....
Jak motywować nowych ? Pokazywać wyłącznie idelane rabaty? Masz cudowwny projekt Danusi zatem pokazuj ku pokrzepieniu serc z jakim trudem powstaje piekny ogród.
Przed chwilą byłam w Juraskim, w którym widziałam bukszpany na nózkach, ktore "kiedys" będą kulami.
Wczoraj z przechowalni przesadziłam bukszpana, ktory "kiedyś" będzie kulą ale brakowało mi trzeciego do zestawu specjalnie dla Ciebie zrobię mu dzisiaj fotkę na zbliżeniu

Sorki za moralizatorstwo ale temu ma służyć forum ogrodnicze
Gabrysia_ 09:54, 15 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Aga apeluję o pokazywanie wszystkich etapów. W przeciwnym razie poczatkujący ogrodnicy myślą, że wszystko ma być takie wymuskane a przecież bukszpany potrzebują min 1-2 sezonów aby nabrać urody. Moje po przesadzeniu w listopadzie ze starego ogrodu, wymroźone chorowały przez prawie dwa lata, w tym czasie systematycznie je fotografowałam. Mogę powiedzieć , że dopiero w czerwcu tego roku czyli po 2,5 roku zaczęly wyglądać tak jak kiedys w starym ogrodzie.....
Jak motywować nowych ? Pokazywać wyłącznie idelane rabaty? Masz cudowwny projekt Danusi zatem pokazuj ku pokrzepieniu serc z jakim trudem powstaje piekny ogród.
Przed chwilą byłam w Juraskim, w którym widziałam bukszpany na nózkach, ktore "kiedys" będą kulami.
Wczoraj z przechowalni przesadziłam bukszpana, ktory "kiedyś" będzie kulą ale brakowało mi trzeciego do zestawu specjalnie dla Ciebie zrobię mu dzisiaj fotkę na zbliżeniu

Sorki za moralizatorstwo ale temu ma służyć forum ogrodnicze

Podpisuję się pod tym
...ale z drugiej strony jak tu pokazać coś,jak wszędzie takie piękne ogrody...no ale żeby były piękne musiały przejść etap " brzydkiego kaczątka",ja też się już łapie na tym,że to można pokazać,a tego nie!
Forum ma inspirować,pomagać w razie wątpliwości,podoba mi sie atmosfera panująca na forum...jak jedna wielka rodzina,dlatego dzień zaczynam z kawą na Ogrodowisku,choć nie zawsze coś piszę
Buziaczki Aguś,miłej niedzieli
baraga1904 19:00, 15 wrz 2013

...auć...boli...takie kazanie przy niedzieli...mam nadzieję że dostanę rozgrzeszenie...mam foty zrobione na szybko komórką przy okazji chwilowego przebłysku słońca... i nowe zakupy...no nie mogłam się opanować....
...proszę się głośno nie śmiać...mam nadzieję że to cuś kiedyś urośnie....

baraga1904 19:00, 15 wrz 2013

...ta rabatka się robi...z drugiej strony też będzie obwódka....
baraga1904 19:02, 15 wrz 2013

...no i nowe zakupy...carexy i owszem...duże czuprynki na rabatę przy wejściu....jeszcze nie posadzone tylko przymierzam...i zastanawiam się czy nie podzielic tych traw na mniejsze...niestety leje...

leon60 19:11, 15 wrz 2013

Piękny ogród tworzysz zaznaczam i będę zaglądać
Gabrysia_ 19:13, 15 wrz 2013

Aga...no super wyszło,fajne bukszpany...ja nie wiem czego ty od tego chcesz?
...chyba dużo zabrakło co?
Ja dzieliłam swoje carexy i podcięłam te grzywy
...gdzie kupowałaś?...w Limbie są drogie,kupiłam jedną i podzieliłam,a resztę dokupiłam w drogich ogrodach
baraga1904 19:19, 15 wrz 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Aga...no super wyszło,fajne bukszpany...ja nie wiem czego ty od tego chcesz?
...chyba dużo zabrakło co?
Ja dzieliłam swoje carexy i podcięłam te grzywy
...gdzie kupowałaś?...w Limbie są drogie,kupiłam jedną i podzieliłam,a resztę dokupiłam w drogich ogrodach

...zabrakło sporo..około 60-70 sztuk...jeszcze nie liczyłam...foty nie oddają jednak rzeczywistości..jak cos jest ładnego to pokazują szpetnie i na odwrót
...te carexy po 13 w Leroy...i tez je podzielę bo wielgachne są...teraz zasłonią całą żurawkę a tak się ukorzenią teraz a wiosną rozrosną...
baraga1904 19:20, 15 wrz 2013

leon60 napisał(a)
Piękny ogród tworzysz zaznaczam i będę zaglądać

..dziękuję...zapraszam Olu
bociek 19:25, 15 wrz 2013

Grzesznico, czegoz Ty chcesz od tej obwodki???? Kobieto!!! Ladne gesciutkie i duze sadzonki... Naprawde nie wiem o co Ci kaman. Moj to jest porazka, ale Twoj nie ma co beczec Powaznie