Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 12:53, 01 mar 2015

...Dzień dobry
...pogoda u mnie dzisiaj odpłaca za te wszystkie pochmurne dni które mieliśmy ostatnio, jest cudownie słonecznie i ciepło, szkoda tylko że jakieś chorobosko zaczyna mnie atakować i chociaż bronię się od chyba czwartku to dzisiaj spędzam dzień w łóżku taka szkoda tego cudownego dnia ...krążyło, krążyło aż dopadło...brrr...
...widziałam relacje z Gardenii, zazdraszczam tym którym udało się jechać, ja nawet nie planowałam jechac bo miałam już od dawna inne plany, natury muzycznej i tez jest ogromnie szczęśliwa bo Nabucco to wspaniała opera i warto od czasu do czasu czegos z kultury wyższej sprobowac polecam...
...w ogrodzie w i ona na całego, szczególnie południowa strona zaczyna ożywac...mam już ścięte wszystkie trawy, trochę hortensji, podcięte róże które mają wielkie nabrzmiałe pąki...gdyby nie choroba dzisiaj bym poszalalas w ogrodzie...
...poczyniłam tez małe zakupy, mam dwie nowe donice przed drzwi, jeszcze nie obsadzone bo czekają na bukszpany...interesowałam się bukszpanami w Ikei i otrzymałam info od nich ze w tym roku prawdopodobnie nie będzie ich ogóle w sprzedaży...trochę to dziwne bo ten towar schodził z ich półek jak przysłowiowe ciepłe bułeczki...ale skoro tak zdecydowali, cóż poszukam busów gdzie indziej

Madzenko- dzięki za zdjęcia i info o Princess, jestem nią zauroczona, i Boscobel tez

Sylwia-juz jest!!! Na całego wszystko rusza!

Aniu- te ze zdjęć rosną na południowej stronie, może dlatego takie wariaty

Anitko- dziękuję bardzo, czułam ze to się stanie wiosną nawet sporty opanowalismy

Elus-pogoń je , może przyspiesza? Trawy zawsze cielam jako pierwsze w ogrodzie, potem hortensje...i zawsze żyło, zobaczymy tym razem, wszystko jednak zależy od pogody, a jak wiadomo nawet w maju może przymrozic i będzie klops...

Nikol- nie żałuję strat, kupi się nowe...powoli przyzwyczajam się do tego ze w wielu sprawach w ogrodzie rządzi natura a nie ja

Ewo- patyczki czekają na wysłanie, jutro zostaną nadane na poczcie

Aniu- uwielbiam wiosnę i wszytko co jest wiosenne od krokusow po szczypiorek tez nie mam za wiele czasu...

Kasiu- nikt się nie wypowiada na razie na ten temat, poczekamy, zobaczymy...

Gabi!!!- o rany! Jesteś! Buziaki posyłam

...dzisiejsze oznaki wiosny...
Forsycja, musiałam ją obfocic bo jakas żółta mi się z okna wydawała i nie wiedziałam czy mam zwidy...

baraga1904 12:55, 01 mar 2015

...i jeszcze parę...
Cebule hiacyntów
baraga1904 12:56, 01 mar 2015

...liście zurawki...z nimi mam jeszcze sporo pracy, wszystko do czyszczenia...

baraga1904 12:58, 01 mar 2015

...nowe donice

I widok w lustrze...

baraga1904 13:00, 01 mar 2015

...teraz zaczynają fioletowe, czekam jeszcze na Pickwiki i Joanna D'Arc...

baraga1904 13:01, 01 mar 2015

...no i wiosna w domu

Magda70 13:31, 01 mar 2015

Pięknie
u mnie zółte krokusiki wystawiły łebki do slońca
Nallar 14:14, 01 mar 2015

Wiosna idzie wielkimi krokami, patrząc na zdjęcia można by powiedzieć że już jest.
Dbaj o zdrówko, nie daj się chorobie bo to jakieś paskudztwo którego trudno się pozbyć.
Pozdrawiam cieplutko.
lojalna_ 14:46, 01 mar 2015

Słoneczka z ziemi wychodza u mnie tylko same listki
nicol21 15:01, 01 mar 2015

Zdrowka zycze! A w ogrodzie juz prawdziwe przedwiosnie. pocieszne sa te krokusiki.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies