Trzy sztuki widzę....
lub jeden - ale wyższy i duża kula, dołem ze trzy małe i 2 średnie kule bukszpanowe i pomiędzy nimi trawki żółte lub jasne np białe (variegata)
Dzisiaj odświeżyłam trochę roślinki na tarasie, słońce tak niemiłosierne. Muszę jeszcze zmienić donicę w których rosną pelargonie, ale na razie nie mogę poszukać nic odpowiedniego, czyli niskiego i baaaardzo szerokiego. I myślę jeszcze o obsadzeniu tej studzienki dookoła lawendą (a może bukszpanem).
Miałam dzisiaj jechać po pnącze ale nadal nie mogę się zdecydować milin czy hortensja HELP
Hej, proszę podpowiedzcie mi jaki rodzaj kuli na pniu nadaje się do posadzenia w tej łezce i przede wszystkim co jest proste w kształtowaniu bo ja jestem zieloniutka
Witaj, w projektowaniu nie pomogę, bo sama wszystko robię na wyczucie i albo przesadzam, albo zostawiam, lubię ciągłe zmiany, ale będę podglądać i kibicować, Mamy tu niezłych fachmanów na pewno pomogą. Pozdrawiam.
Na pniu jest mnóstwo fajnych roślinek, w sklepach jest wybór, mogą to byc nawet thuje, cis, trzmielina, bukszpan...Wybór należy do Ciebie.Ja do kul czy stozków dodałabym coś kolorowego, jendorocznego np. begonie w tym samym kolorze- Tak jak w ogrodzie u Sylwii...
Witam Ciebie. Miło jest podsłuchać rad innych. Ja również zaczynam tworzyć swój pomysł na ogród i muszę pocieszyć Ciebie że w porównaniu do mnie masz bardzo zaawansowany stan: idealna trawa jak z reklamy, wyznaczone chodniki. Oglądając projekty innych Uczestników Ogrodowiska wnioskuję że u Ciebie prosta sprawa: PROJEKT i trzymać się za kieszeń - ogród powstanie za chwilkę. Pozdrawiam. Będę śledzić zmiany-to jest fascynujące