Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Katkak 21:19, 11 maj 2015

Izuś, ale ta kalina piękna, fajna taka w formie drzewka . Niesamowicie te schody wyglądają. Lubię takie niestandardowe rzeczy w ogrodach, no i jeszcze ta cegła dodatkowo dodaje uroku, a jak za chwilę zatoną w hostach to dopiero będzie bajka .
mira 22:14, 11 maj 2015

Raz że kwitną u mnie kukliki to zaraz mam skojarzenia, a dwa zajrzałam bo zazdroszczę wyjazdów, będę kibicować wycieczce lilakowej.
Widziałam altanę - superrrrr, a największą hostę zobaczę raz jeszcze bo zdjęcie się nie otwiera, moja może wreszcie urośnie bo w ub roku do zera zostały zjedzone.

pozdrawiam
WilczaGora 21:21, 12 maj 2015

byłam u Ciebie na wiosennym spacerze ... pięknie, delikatnie, romantycznie ...
mój ogród tez powstał ponad 10 lat temu...grubo przed momentem, kiedy znalazłam forum i cieszę się, że nie muszę rwać, przesadzać, zmieniać ... niech będzie jak jest ... macham z Wilczej trochę "staromodnej" ale takiej...mojej....
Aska 21:42, 12 maj 2015

Cześć IzaMam na imię Aśka, miło mi Cie poznać. Przeglądając Twój wątek zauważyłam,że uwielbiasz funkie i na pewno masz duże doświadczenie z tymi roślinamiPiszę do Ciebie, ponieważ potrzebuję pomocy. Mam funkie Fortunea /na wystawie słonecznej/ i zaczeły chorować, myślałam,że to choroba grzybowa, ale dowiaduję się na forum,że jest to wirus funkii a co za tym idzie hosty nalezy wyrzucić a najlepiej spalić. Proszę napisz mi czy miałaś może podobny problem, jeśli tak to jak sobie z nim poradziłaś. Dodam też,że chciałam je przesadzić do donic i teraz zastanawiam sie czy zdrowe egzemplarze przesadzić a chore wyrzucić. Mam ciężki orzech do zgryzienia, bo bardzo je polubiłam
P.S. Masz przepiękny ogród. Widać,że włożyłaś w niego dużo pracy i swojej wrażliwości /bo na taką osobę wyglądasz/,pamiętam Cię z programu "Maja w ogrodzie" Pozdrawiam...
Gabriela 21:48, 12 maj 2015

Judaszowiec, widzę drugi tak piękny okaz w tym roku. Pokaż koniecznie zbliżenie na rozwinięte kwiaty.
Kalinę Burkwooda uwielbiam, ale tak krótko kwitnie.
A w ogrodzie prześlicznie.
Kuklik 00:07, 13 maj 2015

Sebek napisał(a)
Dopiero teraz zauważyłem u Ciebie te spadki Ale to idealne rozwiązanie, bo niskie rośliny dzięki temu są wyeksponowane Kalina wygląda pięknie - o wiele lepiej wygląda w formie drzewa niż wiekiego krzewu

Lepiej późno niż wcale Tak mówią
Podobają mi się te moje skarpy, ale wciąż próbuję właściwy dobór roślin, nie wszystko chce na nich rosnąć. Siłą rzeczy tam jest bardziej sucho.
Kuklik 00:10, 13 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Ale masz super zestaw host! i schody ceglane też są super!

Nicol Hosty to moja nieustająca pasja, wciąż się nie mogę nimi nazachwycać
schodki czekają na wykończenie karmnikiem i się kiedyś doczekają wszystko w swoim czasie
Pozdrawiam serdecznie
Kuklik 00:12, 13 maj 2015

07_Rene napisał(a)
Wzniesienia fajnie były pokazane w Mai w ogrodzie. od tego czasu jestem fanką Twojego ogrodu który jest bardzo wyjątkowy i to nie tylko ze względu na hosty ... dopiero później znalazłam Cię na forum.

Jakie miłe słowa
Bardzo dziękuję i pozdrawiam
Kuklik 00:24, 13 maj 2015

Aniu, Justynko, Gabrysiu
co do judaszowca, tajemnica polega na tym, że przez pierwsze jego lata w ziemi trzeba go dobrze zapatulić na zimę agrowłókniną, ze trzy warstwy zimowej. Ja mojego owijałam, aż zrobił się większy ode mnie teraz już radzi sobie bez zawijania nawet w bardzo duże mrozy i nie przemarza bez opieki.
Tylko nie umiem mu zrobić dobrego zdjęcia Na żywo wygląda lepiej i robi większe wrażenie.
Udawajcie, że nie widzicie chaosu u jego stóp (truskawki z trawą)
Obiecałam córce, że zrobię tam porządek dopiero po truskawkobraniu
Planuję tam jakieś cebulowe...decyzje nie zapadły.

Kuklik 00:26, 13 maj 2015

Katkak napisał(a)
Izuś, ale ta kalina piękna, fajna taka w formie drzewka . Niesamowicie te schody wyglądają. Lubię takie niestandardowe rzeczy w ogrodach, no i jeszcze ta cegła dodatkowo dodaje uroku, a jak za chwilę zatoną w hostach to dopiero będzie bajka .

Chwilę przed zrobieniem zdjęcia schodki i tarasy tonęły w ...chwastach
Fotka zaraz po pieleniu