czarna_aga
14:00, 14 kwi 2015
Hejka
trawniczek jak trawniczek po zimie trochę zmordowany
ale miał wertykulację, teraz sypnięto nawóz (w niektórych miejscach lekko przypalony, ale to mąż sypał i sypnął za dużo)
Mam prośbę o radę odnośnie nowej rabaty jaką chcę zrobić wokół trawnika.
Jak widać na fotce po prawej stronie kończy się rabata na której rosną jaśminowiec, perukowiec, miniatura żylistka, dwa żarnowce i dereń biały sibrica.
Na lewo mam posadzoną magnolię Suzan, którą chcę wkomponować w nową rabatę.
Marzy mi się rabata wokół całego trawnika na tle szmaragdów
Wczoraj kopiłam nowe nabytki wiśnię piłkowaną Amanogawę, miłorzęba japońskiego Mariken, cyprysika nutkajskiego Pendula i żółtą pęcherznicę.
Długość tej rabaty od zakończenia tej po prawej stronie magnolii to około 10 m, chciałabym rabatę w kształcie nieregularnej fali.
Poradźcie jak rozplanować tą rabatę i co jeszcze dosadzić.
Widziałabym tam jeszcze hortensje Anabella, może tawułki Arendsa, jakieś karłowe iglaki, poza tym funkie i oczywiście na obrzeżach żurawki. Myślałam też o trawach jako wypełniaczach pustych miejsc
Bardzo proszę o sugestie i dobre rady
Będę wdzięczna
trawniczek jak trawniczek po zimie trochę zmordowany

Mam prośbę o radę odnośnie nowej rabaty jaką chcę zrobić wokół trawnika.
Jak widać na fotce po prawej stronie kończy się rabata na której rosną jaśminowiec, perukowiec, miniatura żylistka, dwa żarnowce i dereń biały sibrica.
Na lewo mam posadzoną magnolię Suzan, którą chcę wkomponować w nową rabatę.
Marzy mi się rabata wokół całego trawnika na tle szmaragdów
Wczoraj kopiłam nowe nabytki wiśnię piłkowaną Amanogawę, miłorzęba japońskiego Mariken, cyprysika nutkajskiego Pendula i żółtą pęcherznicę.
Długość tej rabaty od zakończenia tej po prawej stronie magnolii to około 10 m, chciałabym rabatę w kształcie nieregularnej fali.
Poradźcie jak rozplanować tą rabatę i co jeszcze dosadzić.
Widziałabym tam jeszcze hortensje Anabella, może tawułki Arendsa, jakieś karłowe iglaki, poza tym funkie i oczywiście na obrzeżach żurawki. Myślałam też o trawach jako wypełniaczach pustych miejsc

Bardzo proszę o sugestie i dobre rady