Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

popcorn 09:08, 03 paź 2012

Milego dnia! tez nie mam czasu na ogrodek, do tego zimno
pozdrawiam!
Kondzio 09:10, 03 paź 2012

wiunia napisał(a)
Kondziu! Pozdrowionka ! Śledzę Twój wątek cały czas, i zmiany tu ,że ho,ho

Staram się i dziękuje
Kondzio 09:22, 03 paź 2012

monteverde napisał(a)
Kondziu jak nazywa się ta hosta?
Nie znam nazwy tej hosty ale się dowiem
Kondzio 09:26, 03 paź 2012

elf napisał(a)
Witaj kondziu
Dawno nie zaglądałam na ogrodowisko i widze dużo zmian u Ciebie - jak zwykle na lepsze. Wiesz nad korą też się zastanawialam, trochę mi szkoda bo w zime zginie ale z drugiej strony osłonię trochę roślinki. Nie wiem zobaczę jeszcze. Wiesz ... u ciebie brakuje mi kolorów - troche zółtego i czerwieni -co myślisz?
tak tak wiem dodamjuz rośliny są ale nie ma czasu je posadzić te berberysy są żółte a bukszpanowe kule do zielone dlatego czeba byc ostrożny a ma byc jeszcze słowa bordowa tam stylu za kulkami
Kondzio 09:33, 03 paź 2012

Martek napisał(a)
Hosta faktycznie zwraca uwagę bo ma nieco inne kwiaty niż większość funki ,ładna jest
Konrad ja się nie znam na planowaniu nasadzeń sama walczę z tym moim bałaganem i pustkami na rabatach .
Zgadzam się z tym co zostało zauważone .Przełam zieleń jakimś kolorem .Może niewielki berberys nie mam w tej chwili pomysłu na konkret ,ale i nie ma co wymyślać ty wiesz czy potrzebujesz więcej barw sam.
I ile miejsca jest na coś co ewentualnie mogłoby rosnąć .
Nad kulkami trzeba się zastanowić jakbyś kiedyś z góry całości zrobił zdjęcie to byśmy widzieli czy masz zakulowane za mocno .

Pora jak Alinka pisze bardzo dobra na sadzenie i jak się dokładnie wie co gdzie ma być to wkładaj,żeby sobie ulżyć wiosną .
Ja nic w donicach nie zostawiam więc wkopuje gdziekolwiek,żeby dobrze przezimowało .
Też dziś odrąbałam miskanta mam nadzieję ,że nic mu nie będzie

Pozdrawiam
ja tez w dłoniach nie zostawiam ale muszę mieć czas na posadzenie a kolor bedzie już są rośliny kupione powiem szczerze ze sam jestem ostrożny dzieleniem i wysadzaniem roślin o tej porze roku rośliny nie zdążą się zaklimatyzowac chyba przed zima wole byc ostrożny a zdjecia bedą
Kondzio 09:42, 03 paź 2012

irena_milek napisał(a)
praca wre, a bukszpany dorodne taka hostę mam, kupowałam u Finki, ale nazwy nie znam
Teraz trochę bo muszę pracować ale Ell działa ale can tez musi pracować i pracuje popołudniami
Kondzio 09:44, 03 paź 2012

Ewa napisał(a)
Wpadłam poczytać i pozdrowić
Czytaj czytaj i dziękuje za pozdrowienia
Kondzio 09:46, 03 paź 2012

popcarol napisał(a)
Milego dnia! tez nie mam czasu na ogrodek, do tego zimno
pozdrawiam!
no tak wyszło ale jakoś musimy dać rady intez miłego dnia
ell 09:59, 03 paź 2012

Wrzucę kilka zdjęć dla pokazania o co chodzi z tymi kulkami

To tak na szybko robione, bo jestem w pracy

Bukszpany jak najbardziej będą kulkami, ale myślę, że z berberysa, który jest już posadzony w taką S będziemy ciąć niski żywopłot

teraz widzę ,że kulki trochę za blisko narysowałam, ale ogólnie o coś takiego chodzi
z prtzodu kopytnik się rozrośnie i stworzy ciemnozielony dywanik
z tyłu dosadzimy śliwę pisardii
pomiędzy tują a miłorzębęm jest już posadzona hortensja bukietowa
ell 10:06, 03 paź 2012

Zdjęć nie zrobiłam, bo nie było czasu - truskawki już krzyczały, żeby je porozsadzać, a i tak jeszcze nie skończyłam. No mam co robić nie przeczę, ale sami wiecie ,że to kocham

Już błagam nie namawiajcie Kondzia w tym sezonie na kupowanie dodatkowych roślin, bo zimą też będziemym je nadal sadzić, a już w doniczkach na podjeździe czeka z 40 roślinek i kwiczy
Tylna część ogrodu też błaga o zainteresowanie nie wspominając o wrzywniku, który już nie ma siły i się poddaje.

to była relacja w skrócie