Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 08:00, 02 gru 2013

Mirka napisał(a)
Konrad pozdrawiam ze słonecznego MazowszaDawno nie zaglądałam
no ni9ie zaglądałaś hi hi hi hi
Kondzio 08:02, 02 gru 2013

makkasia napisał(a)
Kondzio jeszcze weekendowo macham
Ja też świętowałam Andrzejki, ode mnie też spóźnione życzenia dla Andrzeja przekazuję
cieplutko pozdrawiam
złożyłem od życzenia Andrzejowi hi hi hi i od pozdrawiam
malgorzata_s... 10:38, 02 gru 2013

Pozdrowienia ślę na nowy tydzień
Milka 14:08, 02 gru 2013

Mam nadzieję, ze było andrzejkowo pysznie i zabawnie
AgataBC 14:59, 02 gru 2013

Hej nadrobiłam dziś troszkę Twój wątek, i chciałam co nie co dopisać o łące. Szukałam opakowania po nasionach, żeby podać Ci nazwy roślin ale chyba już wyrzuciłam..
Po drugie (może ktoś już to pisał), wiem, że są do kupienia nasiona do wysiania prosto w trawnik- trochę uboższa wersja roślin ale nie musiałbyś kopać.
Ja swoją łąkę potraktowałam wiosną extremalnie- bo perz wychodził i pokrzywa, spryskałam wszystko herbicydem (wiem, straszna chemia), potem tylko delikatnie skopałam i grabiłam. Na to wysiałam nasiona. Kiedy rośliny były już dość wysokie mnóstwo pokrzyw znów wyrosło. Spalałam je znów chemią. Wiem, że na wiosnę znów wyjdą bo wysiewają się zza płota. W nasionach były też nasiona traw, nie ma pustych przestrzeni między roślinami, ciekawi mnie czy wysieją się same i wzejdą, bo liczyłam, że dalej ta łąka poradzi sobie sama.
Jeśli masz czysty trawnik, ściągnięcie go i spulchnienie ziemi to i tak nie tak dużo pracy.
Być może faktycznie nasiona z łąki rozprzestrzeniłyby się po jakimś czasie na trawnik. Trzeba by może zapytać np. Anglików jak dbają o takie łąki, by tak pięknie wyglądały..
Pozdrawiam
Ps. Z resztą masz całą zimę na przemyślenie tego pomysłu
Ps2. Znowu się rozpisałam..
Kondzio 18:48, 02 gru 2013

irena_milek napisał(a)
Mam nadzieję, ze było andrzejkowo pysznie i zabawnie
nio pewnie hi hi hi
Kondzio 18:49, 02 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pozdrowienia ślę na nowy tydzień
przyda się hi hi hi
Kondzio 19:00, 02 gru 2013

debora_abc napisał(a)
Hej nadrobiłam dziś troszkę Twój wątek, i chciałam co nie co dopisać o łące. Szukałam opakowania po nasionach, żeby podać Ci nazwy roślin ale chyba już wyrzuciłam..
Po drugie (może ktoś już to pisał), wiem, że są do kupienia nasiona do wysiania prosto w trawnik- trochę uboższa wersja roślin ale nie musiałbyś kopać.
Ja swoją łąkę potraktowałam wiosną extremalnie- bo perz wychodził i pokrzywa, spryskałam wszystko herbicydem (wiem, straszna chemia), potem tylko delikatnie skopałam i grabiłam. Na to wysiałam nasiona. Kiedy rośliny były już dość wysokie mnóstwo pokrzyw znów wyrosło. Spalałam je znów chemią. Wiem, że na wiosnę znów wyjdą bo wysiewają się zza płota. W nasionach były też nasiona traw, nie ma pustych przestrzeni między roślinami, ciekawi mnie czy wysieją się same i wzejdą, bo liczyłam, że dalej ta łąka poradzi sobie sama.
Jeśli masz czysty trawnik, ściągnięcie go i spulchnienie ziemi to i tak nie tak dużo pracy.
Być może faktycznie nasiona z łąki rozprzestrzeniłyby się po jakimś czasie na trawnik. Trzeba by może zapytać np. Anglików jak dbają o takie łąki, by tak pięknie wyglądały..
Pozdrawiam
Ps. Z resztą masz całą zimę na przemyślenie tego pomysłu
Ps2. Znowu się rozpisałam..
zobaczymy muszę to przemyśleć dobrze że piszesz dużo ale treściwe na temat hi hi hi
AgataBC 19:50, 02 gru 2013

Agania 22:17, 02 gru 2013

Pozdrawiam też