Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 07:37, 28 lut 2014

Fajna zagadka ----ja to gówniane złoto zberałam z pola jadąc z Augustowa do W-wy.Krowie placki .woziłam
boguslawa_ma... 07:41, 28 lut 2014

Halinko nie rób sobie kłopotu z tymi nasionami poczekam jeszcze może wyjdą...
a wczoraj byłam na działce odkryłam starą werbene i ładnie puszcza od korzeni to mi to starczy
zawitka 07:48, 28 lut 2014

Ja zostawiłam też korzenie i nawet zniosłam ja na dół żeby była ciepł to musiałam wyrzucić na dwór bo szara pleśń ją opanowała .Zaden kłopot skrzynka po drodze i tak muszę wyjść .Jeszcze zostawiłam na posianie do ziemi jak nie wzejdą to trudno ha ha chciałyśmy dobrze Jeszcze liczę że może tam gdzie rosły zeszłoroczne może coś będzie Nie może ona /zeszłoroczna werbenka moja /być taka wredna ha ha.Powalczymy i zobaczymy Moze jakiś jeden wzejdzie .Buziole
boguslawa_ma... 07:52, 28 lut 2014

Bogusia z zacienionej mi napisała że werbena wschodzi bardzo długo nawet do 2 miesięcy i żeby nasion nie przykrywać ziemią.
zawitka 07:54, 28 lut 2014

OOOOOOo to lecę przewrócić je do góry nogami ha ha bo przed chwilą posypałam podlałam
yolka 12:11, 28 lut 2014

zawitka napisał(a)
Fajna zagadka ----ja to gówniane złoto zberałam z pola jadąc z Augustowa do W-wy.Krowie placki .woziłam

, a wiesz, że mnie sie zdarzyło kraść kilkuletni obornik ze starej kupy należącej do wielkiego gospodarstwa rolniczego . Nie było tego dużo- kilka wiader, więc jakoś sumienie mnie nie dręczy. Woziłam samochodem osobowym, tak dobry był ten obornik, że juz nie śmierdział. Dobrze, że policja mnie nie zatrzymała do kontroli - jestem niemal pewna, że szukaliby w tym oborniku czegoś innego
zawitka 12:33, 28 lut 2014

Szalone kobitki ha ha
Milka 13:55, 28 lut 2014

zawitka napisał(a)
OOOOOOo to lecę przewrócić je do góry nogami ha ha bo przed chwilą posypałam podlałam

Siałąś w gruncie czy do donic? w gruncie wzeszłą mi bardzo szybko
Milka 16:28, 28 lut 2014

Osobiście wolę w grunt, siałam na łapu capu w czerwcu, za tydzień już były, rosły jak szalone, kwitły i to jak, przeżyły zimę, ale wiadomo, ze to nie zima byłą w tym roku, zatem siej w grunt, tylko zaznacz gdzie, aby nie wyrwać jako pokrzywę, ale poczekaj jeszcze ciut; jak posiejesz, mocno podlej i jakby gorąco było, to podlewaj te miejsca
zawitka 16:44, 28 lut 2014

No to sieję jutro 1 marca ,zeby pamiętać ha ha