Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 18:26, 05 kwi 2014

Chcę Wam podziekować za uratowanie tego rh ,nie przesadzałam go bo był marny ale daje do przodu .Dostałnawozu i pryskanie żelazem po liściach i zaczyna żyć DUZE DZIĘKI
zawitka 18:56, 05 kwi 2014

Oj się napracowałam dzisiaj znowu jak ------nie powiem kto--------ogrodniczka ha ha

Prostokąt bukszpanowy a w nim trawkamiskant chiński Morning Light i 2 hostyA tulipki gościnnie jak przekwitna pójdą na inna rabatkę
Bogdzia 19:25, 05 kwi 2014

zawitka napisał(a)
Oj albo narozrabiałam syawiając pytanie u kogoś?????? jeżeli tak to przepraszam -----pomyłaka proszę wykasować albo mi nie wskoczyło .

Bogdzia ------czy można podlewać rh biohumusem i i czy można dać nawóz jak przesadzałam rh ????? Dzięki .

To ten największy przesadzany

Biohumus jest nawozem dla wszystkich roślin, nie jest nawozem kwaśnym a rh musi miec kwaśny bo nie bedzie rósł. Najlepszy jest jednak nawóz specjalistyczny dla rh. Ja nigdy w pierwszym roku nie daje nawozów przesadzanym rh, ich korzonki są cieniutkie jak niteczki , łatwo je spalic nawozem , poza tym jak przesadzasz dajesz kwaśny torf i na pewno składniki w nim zawarte wystarcza by rh przetrwał rok i dobrze sie ukorzenił. Są rózne zdania na ten temat ale ja ile razy dałam nawóz tyle razy spaliłam rosliny, wiec moja rada nie dawaj.Rh jest zdrowy i ładny i nic mu nie potrzeba.
zawitka 19:28, 05 kwi 2014

Dzięki Ci bardzo tak myślałam że nie daje się w pierwszym roku po przesadzaniu . Mam taki do rh i te nie przesadzane podsypię ale jeszcze poczekam
Ewa4 20:07, 05 kwi 2014

Byłam ,ślad zostawiam.Pozdrawiam
barbara_kraj... 21:06, 05 kwi 2014

zawitka napisał(a)

Moje aksamitki żółte są takie zahartowane już ale boję się wsadzać do gruntu jeszcze

Poczekaj, nie wsadzaj, jeszcze w maju mogą być przymrozki, których aksamitki nie przeżyłyby.
Szkoda byłoby tak pięknej rozsady
iwonaal 08:44, 06 kwi 2014

Pozdrawiam zaległości nadrobiłam
danuta_szwajcer 09:08, 06 kwi 2014

U mnie aksamitki jeszcze bardziej wyrosniete mam i problem bo jeszcze miesiac musze je potrzymac, aksamitki by padly nawet przy małym przymrozku. Ale się napracowałas ale rabata będzie super z tymi trawami Pozdrawiam serdecznie
boguslawa_ma... 10:08, 06 kwi 2014

Ja dopiero wczoraj aksamitki wysiałamMiłej niedzieli
zawitka 10:42, 06 kwi 2014

Lutowe zmagamia--------poszerzenie rabatki bardzo długiej