Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 16:35, 25 cze 2014

Tu też podziałałam .Zobaczcie jak moja biedna lawenda do słoneczka ciągnie .Wsadziłam ją ----bo tam jest ciepło tak myślałam a to nici z tego . .Część już przesadziłam .Ostrożnie całą łopatą żobaczę jak będzie
zawitka 08:12, 26 cze 2014

zawitka 08:13, 26 cze 2014

Horti bukietowa
Kasik 08:37, 26 cze 2014

Halinko- Pooglądałam wszystko, zmiany super. Hortensja kwitnie już tak mocno, a jej kolor zachwyca. Co to za odmiana? - to jest bukietowa? a ja myślałam, że ogrodowa.
A co do lawendy, dwa lata temu posadziłam kilka sztuk i zamierały mi notorycznie. Kiedyś byłam w ogrodnictwie i zapytałam co robią, bo mają taką 1 m średnicy. Pani powiedziała mi, ze lawenda musi być na słońcu, na lekkiej ziemi, a wody powinna dostać tyle co z nieba leci.
I tym sposobem dziś lawendy u mnie szaleją
Wiem, że dziewczyny podsypują jeszcze dolomitem , ale ja tego nie robię.

Pozdrawiam
zawitka 08:51, 26 cze 2014

Jaga będziesz sprawczynią znowu wielkiego przesadzania u mnie ha ha .Czekam na deszcz i do dzieła >am piękny świerk srebrny i wsadzony na trochę pod dużą choinę Muszę go zabrać jak zobaczyłam u Ciebie w niej klematisa Mój świerczek cierpi tam więc dałaś mi kopa Dzięki duże Ci za to Pozdrówka To ten świerszek. Już koło niego działam ha ha
Jag_58 09:29, 26 cze 2014

zawitka napisał(a)
Jaga będziesz sprawczynią znowu wielkiego przesadzania u mnie ha ha .Czekam na deszcz i do dzieła >am piękny świerk srebrny i wsadzony na trochę pod dużą choinę Muszę go zabrać jak zobaczyłam u Ciebie w niej klematisa Mój świerczek cierpi tam więc dałaś mi kopa Dzięki duże Ci za to Pozdrówka To ten świerszek. Już koło niego działam ha ha

Zawitka nie wiem czy się cieszyć ,czy bać jeśli stałam się sprawczynią przesadzania to mimo woli ,ale jeśli wszyscy na O .dążymy do coraz piękniejszych ogrodów to przsadzenie tego świerczka wyjdzie mu pewnie na dobre i dodasz mu towarzystwo clematisa to się ucieszy i będzie pięknie pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzin u mnie ,ja będę zagladać na pewno
zawitka 11:06, 26 cze 2014

Jaga cieszyć cieszyć bo będzie lepiej jemu
danuta_szwajcer 13:30, 26 cze 2014

Kolor hortensji zachwycający Pozdrawiam
Nallar 13:31, 26 cze 2014

zawitka napisał(a)

Horti bukietowa

Cudny kolor.
zawitka 08:30, 27 cze 2014

Danusiu ,Ewcia -----kolor faktycznie ładny ale jakś dziwna odmiana bo rośnie niska i kwiat ma na strasznie krótkiej łodyszce,musiałam odsunąć listki .Odsadzę sobie bo niska jest